کدام عسل برای شما بهترین است؟

کدام عسل بهترین

کدام عسل بهترین انتخاب است؟

امروزه فواید عسل برای سلامتی به خوبی شناخته شده و از نظر علمی هم ثابت گردیده است. عسل علاوه بر استفاده موضعی، دارای طیف وسیعی از کاربردهای درمانی داخلی نیز می باشد که به دلیل خواص شگفت انگیزش ایجاد می گردد. اگرچه همه انواع عسل برای سلامتی ما مفید هستند، اما به دلیل داشتن منبع گل جداگانه، برخی از آنها دارای ویژگی های خاصی هستند که برای درمان بیماری های خاص توصیه می گردند.

هر شخصی دوست دارد بداند چه عسلی برای او بهترین انتخاب است. در اینجا برخی از آنها را با پشتوانه ی مطالعات علمی که خواص درمانی آنها را بررسی می کنند، آورده ایم.  همچنین لطفا همیشه به یاد داشته باشید که عسل یک قرص جادویی نیست بلکه بیشتر یک پیشگیری کننده است تا اینکه درمان کننده باشد.

اگر برای تغییر عادات برای شما دیر شده است، برای فرزندان شما نیست. به آنها کمک کنید تا عسل را درک کنند و در صورت امکان شکر را با عسل جایگزین نمایید.

 کدام عسل بهترین انتخاب برای بیماری های قلبی عروقی است؟

عسل زالزالک

 اسطوخودوس

 نعناع

 آفتابگردان

 چریش

بلک بری (برای آترواسکلروز، واریس، فشار خون بالا)،

شاه بلوط شیرین (تقویت رگ های خونی، جلوگیری از ایجاد رگ های واریسی و هموروئید)

عسل گشنیز (گردش خون را فعال می کند و کلسترول را کاهش می دهد)

 کلزا (علیه کلسترول)

 فاسلیا (حفظ سطح کلسترول خون)

عسل مریم گلی (در موارد جریان خون ضعیف کمک می کند)

عسل سطح هموسیستئین (HCY) را کاهش می دهد، متابولیت اسید آمینه متیونین است که در متابولیسم سلولی و ساخت پروتئین نقش دارد. سطوح بالا HCY مسئول حدود 10٪ از مرگ و میرهای کرونری هر ساله در ایالات متحده می باشد. عسل سطح تری گلیسیرید و کلسترول را کاهش می دهد و کلسترول HDL (خوب) را افزایش می دهد. فروکتوز موجود در عسل در واقع از تشکیل تری گلیسیرید جلوگیری می کند.

 

 

چریش

کدام عسل بهترین

برای مشکلات گوارشی کدام عسل بهترین انتخاب است؟

عسل رزماری، آویشن، نعناع (نعناع)، آفتابگردان، عسلک، شاه بلوط شیرین، مانوکا، سیدر

عسل آنزر (از معده در برابر افزایش نفوذپذیری عروقی ناشی از مصرف الکل محافظت می کند)

عسل قاصدک [اسیدیته آب معده را تا 56% کاهش می‌دهد (مقاله ای که بالتوسکویسیوس و همکارانش در سال 2001 گزارش نمودند).

و همچنین روده‌ها را در وضعیت سالم نگه می‌دارد، به ویژه برای بیماران سوء هاضمه ای (افرادی که از سوء هاضمه یا تحریک‌پذیری رنج می‌برند)

 عسل جره (به مبارزه با باکتری های معده مانند هلیکوباکتر پیلوری که ممکن است باعث ایجاد زخم و بوی بد دهان گردد) کمک می کند

 عسل نمدار (افزایش ترشح اسید کلریدریک در معده را کاهش می دهد (به صورت گرم) و یا برعکس آن را افزایش می دهد (در حالت سرد). همچنین ادرار آور و ملین)

عسل گشنیز (یبوست و کولیک باد شکم، ورم معده و زخم)

عسل کلزا (برای زخم، به ویژه گرده کلزا) – همچنین برای سلامت روده و روده مفید است

عسل رزماری (در شرایط روده ای مخصوصا دیر هضم)

عسل مریم گلی، درخت میشن (leather wood) و عسل یونجه (تحریک رشد پنج بیفیدوباکتری روده انسان)

 عسل گلابی (انتروکولیت)

اسهال

عسل سیب، شاه توت، شبدر قرمز، پونه کوهی، عسل پونه کوهی مراکشی

 یبوست

عسل عسلک (الیگوساکاریدهای عسل عسل دارای فعالیت پری بیوتیکی هستند)، بلوط، گشنیز، عسل سیدر، عسل لوکوت.

کدام عسل بهترین

برای مشکلات تنفسی کدام عسل بهترین انتخابه؟

عسلک (جنگل)، آویشن، صنوبر، لیمو، مرزنجوش (گیاهی نزدیک به پونه کوهی)، اکالیپتوس، چریش، شبدر قرمز، سیدر

آفتابگردان (برونشیت)،

بلک بری (اختلالات تنفسی فوقانی)،

شبدر سفید ( خلط آور)

مریم گلی (خلط آور)

برای بیماری های کلیوی

 شاه بلوط شیرین، درختان میوه، گل رز وحشی، کلزا (براسیکا)، هدر، آفتابگردان، سیدر شبدر قرمز – برای احتباس و تورم مایعات

 قاصدک – برای بیماری های کلیه و کیسه صفرا

بیماری های کبدی

رزماری، گشنیز، قاصدک، سیدر

عسل آنزر – درمان و از آسیب کبدی جلوگیری می کند.

عسل مرکبات – اثرات مسمومیت با الکل را کاهش می دهد

عسل شبدر و کلزا – برای هپاتیت، باعث کاهش فعالیت آلانین آمینوترانسفراز (9 تا 13 برابر) و تولید بیلی روبین 2.1 تا 2.6 برابر می شود

عسل رزماری – نارسایی کبدی را درمان می کند

هدر یا علف جاروب (طب سنتی لهستانی از آن برای درمان بیماری های پروستات، کبد و سیستم صفراوی استفاده می کند. هر عسل سم زدایی الکل را تسهیل می کند. فروکتوز عسل با بازگرداندن NAD، آنزیم کبدی مسئول متابولیسم الکل، سم زدایی الکل را تسهیل می کند

کدام عسل بهترین

برای درمان کم خونی کدام عسل بهترین انتخاب است؟

آووکادو (به ویژه برای کم خونی مفید است زیرا سرشار از کلسیم، منیزیم، آهن، پتاسیم یا کمبود فسفر است) هدر، شاه توت، رزماری، عسل شاه بلوط شیرین، سدر عسل عسلک (اما نه عسل نمدار که گفته می شود مانع جذب آهن می شود)

عسل لایف مل

عسل لایف مل در کاهش بروز کم خونی در 64 درصد بیماران، کاهش بروز نوتروپنی شدید و کاهش بروز ترومبوسیتوپنی بالقوه کشنده (پلاکت کم) موثر بود

عسل رزماری – مقوی قوی است که به کودکان و افراد مسن توصیه می شود. همچنین برای افراد معتاد به کار مفید است.

عسل میخک قرمز: به تثبیت کلسیم در استخوان ها کمک می کند.

عسل های تمشک (Rubus idaeus L.) و درخت نمدار (به دلیل اثرات تعریق و تب بر تایید شده)؛

عسل مآنوکا (اثر ضد ویروسی)

مشکلات دهان و دندان

عسل چریش، عسل جره – زخم های دهان و بوی بد دهان را پاک می کند استفاده از آدامس عسل سه بار در روز بعد از غذا به طور قابل توجهی پلاک و خطر ابتلا به التهاب لثه را کاهش می دهد. همچنین دارای خواص درمانی در درمان التهاب لثه و اختلالات پریودنتال است.


لوکوت

کدام عسل بهترین

ایمنی و مصونیت بدن

 کدام عسل بهترین انتخاب می باشد: شاه بلوط شیرین، قاصدک، سیدر عسل های غنی از آنتی اکسیدان ها سیستم ایمنی بدن ما را تحریک می کنند. دنبال تیره ترها باشید.

مشکلات خواب

عسل نمدار، عسل مرکبات. هر نوع عسل وقتی قبل از خواب مصرف شود باعث بهبود خواب و بهبود کیفیت و مدت خواب می شود. خواب ترمیمی خطر ابتلا به فشار خون بالا و سایر شرایط و بیماری های متابولیک را کاهش می دهد.

اختلالات قاعدگی

 بلک بری، پونه کوهی، عسل سیدر، عسل پونه کوهی مراکشی.

 افسردگی، اضطراب، اختلال کم توجه ای-بیش فعالی (ADHD)

 عسل اسطوخودوس، گندم سیاه، درخت نمدار، عسل های عسلک (افسردگی و روان رنجوری).

 مشکلات خماری (پس از نوشیدن الکل)

عسل درخت میشن از تاسمانی. به طور کلی، عسل به عنوان یک سم زدای عالی برای کبد شناخته شده است و توصیه می شود قبل از نوشیدنی ها و بلافاصله بعد از آن مصرف شود.

 

درخت میشن – Learher wood

کدام عسل بهترین

مشکلات پوستی

عسل مریم گلی، عسل سدر زمان بهبود زخم ها و جای زخم عمیق را کاهش می دهد.

 عسل رزماری – پوست را مرطوب می کند.

عسل کانوکا – برای آکنه و روزاسه مفید است.

عسل مانوکا – برای زخم، از جمله: زخم‌های ضربه‌ای، محل‌های برش جراحی، سوختگی‌ها و زخم‌های فشاری مفید است.

عسل کاج – برای منافذ باز پوست و پوست های پژمرده و پیر

عسل های روامیل  revamil، اکتیون activon، مدی هانی medihoney، سورگی هانی  surgihoney  برای هر زخمی که به سختی التیام می یابد، موثرند.  امروزه استفاده از عسل در جراحی و همچنین برای درمان موضعی زخم های بعد از عمل مانند سزارین قویا توصیه می شود. ثابت شده است که استفاده موضعی از عسل خام غلیظ، ریشه‌کنی سریع‌تر باکتری‌های بیماری‌زا را قوت می‌بخشد، طول درمان آنتی‌بیوتیکی و بستری شدن در بیمارستان را کاهش می‌دهد و از باز شدن زخم و ایجاد جای زخم جلوگیری می‌کند.

برای التیام درد

عسل عسلک (معروف به عسل جنگلی)، عسل شاه بلوط – یک اثر تسکین دهنده درد ناشی از آلکالوئیدهای کینولین دارد.

خستگی

 عسل نمدار (لیمو، چوب باس)، شاه بلوط شیرین (برای خستگی جسمی و ذهنی)، عسل آفتابگردان

پوکی استخوان

 عسل کلزا، عسل شاه بلوط شیرین، گندم سیاه (به بازسازی بافت استخوانی کمک می کند)

 عسل دیابتی

کدام عسل بهترین انتخاب شماست: جره، اقاقیا (با GI پایین)، توالانگ، عسل چریش، عسل پونه کوهی مراکشی، گشنیز (تنظیم سطح انسولین) گندم سیاه – طب عامیانه می گوید گندم سیاه بر روند تحمل گلوکز تأثیر می گذارد.

برای این کار باید یک قاشق عسل گندم سیاه را با سه قاشق غذاخوری ماست یا شیر مخلوط کنید و بگذارید یک شب در جای گرم بماند. سپس آن را صبح با معده خالی بخورید.) همچنین به بیماران دیابتی و برای درمان بیماری های التهابی کلیه، مجاری ادرار و مفاصل توصیه می شود

عسل مریم گلی – ممکن است سطح گلوکز خون ما را تثبیت کند. به گفته برخی از متخصصین پوست، علیرغم داشتن فروکتوز بالا، به نظر می رسد که این عسل منجر به افزایش سطح قند خون نمی شود

عسل عسل کلزا (عسل براسیکا) را می توان در مقادیر متوسط ​​از نوع 1 مصرف کرد. عسل نسبت به مصرف مقادیر مشابه ساکارز یا HFCS پاسخ انسولین کمتری دارد،

 بنابراین ایجاد مقاومت به انسولین را به تاخیر می اندازد یا از آن جلوگیری می کند. مقاومت به انسولین و استرس اکسیداتیو درون سلولی علل زمینه‌ای بسیاری از بیماری‌ها و شرایط مرتبط با سندرم متابولیک و بیماری‌های پیری هستند.

سرطان

گندم سیاه، کاج، توپلو، عسل اکالیپتوس – در درمان بیماران سرطان ریه (سلول غیر کوچک) مبتلا به متاستاز استخوان مفید است.

عسل ژلام gelam مشخص شده است که سرطان کبد و سلول های سرطانی روده بزرگ را از بین می برد که دارای خواص سیتوتوکسیک انتخابی، ضد رگ زاییو ضد تکثیر هستند. همچنین با کاهش مرگ سلولی ناشی از تشعشع، یک محافظ رادیویی در برابر تابش گاما عمل می کند.

 عسل نناس nenas : سرطان روده بزرگ

عسل مانوکا در برابر آدنوکارسینوم کولون، دارای فعالیت ضد تکثیری عسل مانوکا بر روی سه رده سلولی مختلف سرطانی، ملانوم موشی و سرطان کولورکتال و همچنین سلول‌های سرطان سینه انسان در شرایط آزمایشگاهی است.

عسل درخت توت فرنگی: ضد سرطان روده بزرگ

عسل آویشن – ممکن است از فرآیندهای مرتبط با سرطان در سلول های سرطان سینه، پروستات و آندومتر جلوگیری کند

عسل توالانگ – کاهنده آپوپتوز و اختلال در پتانسیل غشای میتوکندری رده های سلولی سرطان سینه و دهانه رحم انسان است.

عسل شبدر مصری – نوتروپنی تب در کودکان مبتلا به لوسمی لنفوبلاستیک حاد

عسل‌های بیش از حد گرم شده (نه خام) به دلیل تولید HMF (ترکیبی که در عسل گرم شده یافت می‌شود) با به دست آوردن خواص ضد سرطانی، افت کیفیت شان را جبران می کنند.

 همه عسل ها دارای خواص ضد جهش زایی و ضد تومور هستند. آنها به طور غیرمستقیم خطرات کلی سرطان را کاهش می دهند و توانایی بدن را برای مبارزه با سرطان با چندین مکانیسم عمل شناخته شده، از جمله ممانعت از تکثیر و رشد سلول های سرطانی و بهبود عملکرد سیستم ایمنی، بهبود می بخشند.

امروزه از عسل در سرطان شناسی به عنوان سدی در برابر آن استفاده می گردد

کاشت تومورها در روش های جراحی انکولوژی لاپاراسکوپی در همین زمینه، مصرف عسل با کاهش پان سیتوپنی که تب شیمی درمانی از علائم آن است، تب نوتروپنی مرتبط با شیمی درمانی را کاهش می دهد.

عسل های آنتی اکسیدانی

کدام عسل بهترین انتخاب برای شماست: گندم سیاه، جره (2 تا 3 برابر بیشتر از عسل مانوکا یا عسل میشن)، عسل، شاه توت، زغال اخته، هدر، کاج، توالنگ، ژلام، آناناس، اسطوخودوس، عسل درخت توت فرنگی، عسل عسلک کرواسی بالاترین فعالیت مهار رادیکالی را نشان داده اند. (1.39 میلی مول Trolox/100 گرم عسل)

عسل بلغارستان بالاترین مقدار قدرت آنتی اکسیدانی کل (11.45 میلی مول Fe2+/100 گرم عسل) را نشان داد.

آنتی اکسیدان ها موادی هستند که از بسیاری از بیماری های پاتولوژیک مزمن و وابسته به سن مانند سرطان، دیابت، تصلب شرایین، آب مروارید و سایر بیماری های پاتولوژیک مزمن پیشگیری و با آن مبارزه می کنند.

عسل های ضد التهاب

عسل ژلام، چریش، رزماری، صنوبر، رودودندرون، توالنگ، سیدر  (اثر بالاتر از آسپرین و ایندومتاسین)

 عسل های آنتی باکتریال زغال اخته، گندم سیاه، شاه بلوط، پنبه، علف هرز، هدر، جره، عسلک، انگور کتان، صمغ قرمز، روامیل، توالنگ، اولمو (MRSA) برینگا (هلیکوباکتر پیلوری؛ استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین (MRSA)، E.coli، استرپتوکوک پیوژنز)، شاه توت، کانوکا، اسطوخودوس (Candida krusei.) عسل مانوکا – در برابر بسیاری از گونه های باکتری عسل سدر – از یمن (MRSA، P. Aeruginosa) عسل کاج یونانی (S.marcescens و E. coli، B. sphaericus و B. subtilis.) عسل توالانگ (استرپتوکوک پیوژنز، سالمونلا تیفی، استافیلوکوکوس اورئوس، استرپتوکوک کوآگولاز منفی، و اشریشیا کلی)

 موارد منع مصرف: آلرژی: موارد حساسیت به عسل نادر است، اما ممکن است. برای اطمینان ابتدا مقدار بسیار کمی را امتحان کنید. در هنگام علائم روده تحریک پذیر (IBS) – در بحران IBS هیچ نوع عسلی نخورید. بعد از درمان، عسل را کم کم به رژیم غذایی خود وارد کنید.

Baltuškevičius, A., Laiškonis, A. P., Vyšniauskienė, D., Čeksterytė, V., & Račys, J. (2001). Use of different kinds of honey for hepatitis A treatment and for reduction of increased acidity of gastric juice. Žemdirbystė= Agriculture., 2001, t. 76

Eteraf-Oskouei, T., & Najafi, M. (2013). Traditional and modern uses of natural honey in human diseases: a review. Iranian journal of basic medical sciences, 16(6), 731

Samarghandian, S., Farkhondeh, T., & Samini, F. (2017). Honey and health: A review of recent clinical research. Pharmacognosy research, 9(2), 121

Miguel, M. G., Antunes, M. D., & Faleiro, M. L. (2017). Honey as a complementary medicine. Integrative medicine insights, 12, 1178633717702869

Alvarez-Suarez, J. M., Gasparrini, M., Forbes-Hernández, T. Y., Mazzoni, L., & Giampieri, F. (2014). The composition and biological activity of honey: a focus on Manuka honey. Foods, 3(3), 420-432

https://doi.org/10.3390/foods3030420

 

دیدگاهتان را بنویسید