عسل شکوفه پرتقال

عسل شکوفه پرتقال

عسل پرتقال، عسلی تک گل به رنگ روشن تا کهربایی کم رنگ است که توسط زنبورهای عسل برداشت و شهد موجود در شکوفه پرتقال را تبدیل به عسل می کنند. درختان پرتقال در بهار شکوفه می دهند و زنبورهای عسل را پس از یک زمستان طولانی که با عسل ذخیره شده کندو زندگی می کردند، به سوی یک منبع مهم غذایی دعوت می کنند.

عسل شکوفه پرتقال چیست؟

عسل پرتقال یکی از محبوب ترین و رایج ترین گونه های تک گل است. می‌توانید آن را در قفسه‌های اکثر فروشگاه‌های مواد غذایی پیدا کنید. با این حال، مهم است که توجه داشته باشید، بین عسل خام یا فرآوری شده (حرارت دیده و پاستوریزه) کدامیک را می‌خرید. طعم آن شبیه عسل سنتی است، اما با مزه مرکبات و شیرینی ملایم و علاوه بر طعم لطیف، دارای قوام بالا (غلیظ) است.

عسل شکوفه پرتقال در کجا یافت می شود؟

عسل پرتقال در فرانسه، مکزیک، اسپانیا و ایتالیا و در ایالات متحده عمدتاً در ایالت های فلوریدا، تگزاس و کالیفرنیا و در شمال کشور عزیزمان ایران تولید می شود.

عسل پرتقال چگونه تولید می شود؟

اگرچه عسل پرتقال به عنوان یک عسل تک گل در نظر گرفته می شود، اما معمولاً توسط زنبورهایی تولید می گردد که شهد و گرده را از انواع درختان مرکبات که بطور همان زمان و در همان منطقه در حال گلدهی هستند جمع آوری می کنند. اغلب زنبورهای عسل برای کمک به فرآیند گرده افشانی به منطقه ای که باغ پرتقال در حال شکوفه دادن است منتقل می شوند.

وقتی زنبور عسل شهد پرتقال را جمع آوری می کند، آن را با آنزیمی در دهانش مخلوط می نماید. خود آنزیم به نام اینورتاز یا “آنزیم زنبور عسل” شناخته می شود که از غدد زنبور عسل ترشح می گردد. وقتی زنبورهای عسل به کندو بازگشتند، شهد شکوفه پرتقال را که جمع‌آوری کرده‌اند،  بین خود می‌گذرانند و آن را با اینورتاز مخلوط می‌کنند.

این عمل باعث کاهش محتوای آب و تبدیل شهد به عسل می شود. سپس عسل را در حجره های مومی قرار می‌دهند، اما در این مرحله، محتوای آب ممکن است هنوز خیلی زیاد باشد. برای کاهش محتوای آب، زنبورهای عسل بال های خود را در بالای حجره می نوازنند و این به نوبه خود مقداری از آب آن را تبخیر می کند. پس از اتمام فرآیند، محتوای آب عسل تقریباً زیر 20٪ خواهد بود. سپس درپوش حجره بسته می شود و زنبورهای عسل این فرآیند تولید را دوباره تکرار می کنند.

عسل شکوفه پرتقال

زنبورداران چگونه عسل شکوفه پرتقال را برداشت می کنند؟

به طور کلی، زنبورداران با برنامه ریزی خود رویکردی دقیق را دنبال می کنند تا مطمئن شوند که زنبورهایشان عسل شکوفه پرتقالی را تولید می کنند که که شایسته نامش است. مثلا با استقرار زنبورستان در منطقه ای که تراکم بالایی از درختان پرتقال دارد. این به زنبورهای عسل امکان گرده افشانی و استخراج شهد مورد نیاز عسل شکوفه پرتقال را می دهد.

اگر زنبورداران نتوانند کندوهای خود را با مقدار کافی درخت پرتقال در نزدیکی خود سیراب کنند، زنبورهای عسل ممکن است شهد را از سایر گیاهان اطراف، گل ها و غیره برداشت کنند. و این امر مزه و بافتی را که از عسل شکوفه پرتقال با کیفیت را انتظار دارید تغییر می دهد.

علاوه بر این، زنبورداران در این راستا تمام تلاش خود را می‌کنند، از جمله حذف شان های عسل قدیمی با عسل باقی‌مانده، تا اطمینان حاصل کنند که محصول باغ‌های پرتقال منجر به یک محصول تک گل با کیفیت بالا می گردد.

بهترین شکوفه های پرتقال برای زنبورهای عسل

بهترین شکوفه های پرتقال برای زنبورهای عسل در باغ های مدیریت شده رشد می کنند که در آن ها تراکم درختان پرتقال بالاست و شکوفا می شوند تا شهد و گرده فراوان را فراهم کنند. شکوفه های پرتقال مقدار باورنکردنی شهد و مقدار بسیار کمی گرده تولید می کنند.

زمانی که عسل پرتقال خود را تولید می کنید، همیشه ایده خوب این است که زنبورها را در جایی قرار دهید که بعد از زمان گلدهی، گرده فراوان سایر گل ها را  در دسترس داشته باشند. بهترین باغ ها برای زنبورها باغ هایی هستند که با روش های کشاورزی ارگانیک و بدون اتکا به آفت کش ها یا حشره کش های مضر پرورش می یابند.

فواید و خواص عسل پرتقال چیست؟

این مزایا برای عسل خام است، عسل فیلتر شده یا پاستوریزه شده از این فواید را بی بهره است.

کاهش مدت زمان اسهال

با توجه به National Center for Biotechnology Information مصرف عسل خام نشان داده است که شدت و طول مدت اسهال را کاهش می دهد

جلوگیری از رفلاکس اسید

تحقیقات نشان داده است که پوشش مری و معده با عسل، در واقع می تواند جریان رو به بالا مواد غذایی هضم نشده و اسید معده را کاهش دهد.

مبارزه با عفونت ها

دانشمندان در سال 2010 گزارش دادند که عسل از طریق پروتئین خود (دفنسین-1) توانایی کشتن باکتری ها را دارد.

تسکین علائم سرماخوردگی و سرفه

ثابت شده است که عسل ممکن است در تسکین علائم سرماخوردگی و سرفه مفید باشد. سازمان بهداشت جهانی در واقع عسل را به عنوان یک درمان طبیعی سرفه توصیه می کند.

سرشار از آنتی اکسیدان

عسل خام با کیفیت بالا حاوی بسیاری از آنتی اکسیدان های مفید است. که شامل ترکیبات فنلی مانند فلاونوئیدها و اسیدهای آلی است.

می تواند تری گلیسیرید را کاهش دهد

تری گلیسیرید با مقاومت به انسولین مرتبط است و عامل اصلی دیابت نوع 2 می باشد. مطالعات متعدد، مصرف منظم عسل به ویژه زمانی که به جای قند استفاده می شود را با اندازه پایین تر تری گلیسیرید مرتبط دانسته اند.

یک ضد عفونی کننده طبیعی است

عسل پرتقال ضد عفونی کننده طبیعی است که می تواند به درمان و بهبود زخم های موضعی مانند سوختگی، زخم، خراش ها و موارد دیگر کمک کند. رطوبت را جذب می کند و به خشک شدن زخم ها و جلوگیری از رشد باکتری ها کمک می کند.

عسل شکوفه پرتقال در مقایسه با عسل معمولی

عسل خام شکوفه پرتقال حاوی بره موم، گرده زنبور عسل و سایر ترکیبات مفید است. اما عسل استاندارد بطری پلاستیکی سوپرمارکت ها که اغلب در مرحله فرآوری پاستوریزه می شوند. بره موم و گرده شان با فیلتر شدن جدا می گردند.

بعلاوه، فرآوری عسل می تواند مقدار آنتی اکسیدان را تا 30 درصد کاهش دهد  در نتیجه دیگر نمی توان آن را به عنوان یک درمان برای زخم ها بکار برد. به همین دلیل، عسل خام شکوفه پرتقال را همیشه خرید کنید.

چه زمانی باید از عسل شکوفه پرتقال اجتناب کرد؟

به دلیل وجود باکتری های بالقوه مضر که می تواند باعث بیماری بوتولیسم نوزاد شوند، هرگز نباید به نوزادان زیر یک سال عسل خوراند ، حتی به شکل فرآوری و طبخ شده آن. برخی معتقدند که بهتر است در دوران بارداری یا شیردهی نیز از مصرف عسل خودداری شود.

چقدر می توان عسل پرتقال مصرف کرد؟

متأسفانه، مصرف زیادی عسل شکوفه پرتقال می تواند مضر باشد. خوردن بیش از حد این ماده بسیار غلیظ و شیرین می تواند منجر به ناراحتی در دستگاه گوارش گردد. بیماری هایی مانند یبوست، نفخ و ناراحتی معده تنها برخی از مواردی هستند که با زیاده روی در خوردن عسل می تواند ایجاد کند. اثرات طولانی مدت زیاده روی در مصرف عسل می تواند شامل بالا رفتن قند خون و افزایش وزن باشد. عسل پرتقال می تواند برای سلامتی شما بسیار مفید باشد، فقط به یاد داشته باشید: اعتدال!

Terrab, A., Díez, M. J., & Heredia, F. J. (2003). Palynological, physico‐chemical and colour characterization of Moroccan honeys. II. Orange (Citrus sp.) honey. International journal of food science & technology, 38(4), 387-394

https://doi.org/10.1046/j.1365-2621.2003.00714.x

Escriche, I., Kadar, M., Juan-Borrás, M., & Domenech, E. (2011). Using flavonoids, phenolic compounds and headspace volatile profile for botanical authentication of lemon and orange honeys. Food Research International, 44(5), 1504-1513

https://doi.org/10.1016/j.foodres.2011.03.049

Lothrop, R. E. (1932). Specific test for orange honey. Industrial & Engineering Chemistry Analytical Edition, 4(4), 395-396

https://doi.org/10.1021/ac50080a024

دیدگاهتان را بنویسید