از نظر میانگین تولید عسل در دنیا با حدود 11 تا 12 کیلوگرم عسل در هر کلنی در سال شرایط خوبی نداریم. در کشورهای پیشرفته دنیا میانگین تولید بالای 30 کیلوگرم در هر کلنی است. ایران از نظر تولید رتبه دهم و از نظر متوسط تولید رتبه هفتم را دارد. ناکافی بودن مراکز آموزشی، اساتید و عدم توجه به بخش زنبور عسل و ارتباط ضعیف مروجین و محققین را می توان از موانع عمده تولید عسل در کشور دانست. میزان تولید عسل در جهان به یک میلیون و 650 هزار تن می رسد. ایران با این میزان تولید 7 درصد تولید جهان را در اختیار دارد.
همچنین از نظر تعداد کندوهای تولیدی در دهه 60 و 90 پیشرفت چشمگیری داشته ایم. تا جایی که رتبه کشورمان در بین 4 کشور اول جهان قرار دارد. در مجموع حدود 300 هزار کندو بومی و 7 میلیون و 300 هزار کندوی مدرن وجود دارد، که 8 درصد کل کندوهای زنبورعسل دنیا را تشکیل می دهد. با توجه به تقاضای روزافزون عسل طبیعی در جامعه و ارج نهادن به زحمات تولیدکنندگان و برندسازی و دسته بندی محصولات برای تجار عزیز، بر آن شدیم تا کیفیت را با استفاده از استانداردهای روز دنیا با تجهیزات مدرن و به روز تعیین نماییم. بیایید یک قدم کوچک برای پیشرفت کشور عزیزمان ایران برداریم.
چطور عسل طبیعی را تشخیص دهیم؟ خدمات آزمایشگاهی کیفیت عسل را تایید می کند.
یازده استاندارد ملی و جهانی برای تایید کیفیت عسل قابل انجام است تا از خریدتان مطمئن باشید
رفراکتومتر یا شکست سنج برای اندازه گیری مقدار آب در عسل (Refractometer)
با اندازه گیری مقدار آب در عسل با استفاده از رفراکتومتر می توان کیفیت عسل طبیعی را تعیین نمود. به طور معمول مقدار آب در عسل طبیعی بین 18-20 % می باشد. در صورتیکه مقدار اندازه گیری شده خیلی بیشتر از مقدار معمول باشد به احتمال زیاد عسل مصنوعی یا تقلبی است ولی اگر مقدار آب موجود در عسل نزدیک به محدوده باشد احتمال دیگر آن است که عسل را زود برداشت کرده اند یا به اصطلاح نارس است. که نشانه کیفیت پایین عسل خواهد بود. (…) هر چه مقدار آب عسل افزایش بیابد ویسکوزیته آن کمتر شده و جاری شدنش آسانتر است در صورتیکه درب ظرف عسل محکم بسته نشود عسل با جذب رطوبت هوا مقدار آب آن بیشتری میشود و ممکن است باعث تخمیرش گردد. که کیفیت آن را به شدت کاهش می دهد.
جهت ارائه خدمات آزمایشگاهی اندازه گیری مقدار آب یا رطوبت عسل لطفا با شماره تلفن …. تماس بگیرید.
هدایت سنج یا کنداکتومتر برای اندازه گیری مقدار املاح عسل
هدایت الکتریکی به طور معمول همراه با پالینولوژی (یک دانش بین رشته ای بین رشته های زمین شناسی و زیست شناسی) یک روش قابل اعتماد برای مشخص کردن منبع گیاهی عسل مورد استفاده قرار می گیرد. به طور معمول عسل شهد و عسلک هدایت الکتریکی بین 0.5-0.8 میکروزیمنس بر سانتی دارند.