استخراج عسل

استخراج عسل

استخراج عسل

انواع شعاعی موجود است که از جنس استینلس استی یا پلاستیک مناسب نگهداری مواد غذایی ساخته می شود. مهم که وقتی قاب های عسل را که می چرخاند از هر دو طرف استخراج شود. نوع شعاعی آن خیلی آسان است که با چرخاندن در جهت های مخالف هر دو سوی آن استخراج می گردد. و لازم نیست که شما قال ها را برگردانید.

اگر می توانیددستگاه استخراج عسل موتوردار خریداری کنید. کار با آن خیلی راحت است.  یا یکی از دوستان یا اتحادیه زنبورداران قرض بگیرید. استخراج کننده عسل هر چیزی را که روی شان است شامل گرده، تکه های از زنبور، شاخ و برگ، تکه های شکسته شده از قاب ها و غیره را استخراج می کند. بنابراین قبا آنکه عسل را داخل ظرف بریزید باید آن ها را صاف کنید. در بازار عسل های صاف نشده هم هست که مشتری خودش را دارد، که بدنبال نمونه های خام و سالم می گردند.

صاف کردن

اما اکثریت مردم دنبال محصولاتی که شفاف و تمیز به نظر می رسند، هستند. عسل های که بدون ذرات و خش و خاشاک باشند. صافی که استفاده می کنید هر چیزی می تواند باشد. از کیسه های پارچه چیتی گرفته تا صافی های با کارایی بالا تحت فشار که هر ذره ای را جدا می کنند. من خودم همان پارچه های چیت را ترجیج می دهم. اول با آن شروع می کنم و بعد با یک صافی چای قدیمی آن ها را صاف می کنم که هنوز کارایی خوبی دارند.

همچنان که به سمت نیمه اقتصادی پیش می رفتم از سیستم های strainaway شامل دو سطل که روی هم قرار می گیرند و هر کدام صافی جداگنه دارد، استفاده می کردم. هر سطل دارای صافی با اندازه سوراخ های متفاوت است. با ایجاد مکش از پایین عسل از سطل بالا به سمت پایین کشیده می شود.

سطل نگهداری عسل شیردار

ظرف استخراج کننده می تواند مقدار زیادی عسل را نگهداری کند تا زمانی که دوباره به آن نیاز داشته باشید. بنابراین به تعدادی سطل برای نگهداری عسل نیاز داریم. آنها می توانند از پلاستیک های مخصوص نگهداری مواد غذایی یا استیل باشند، که در ته آن شیر وجود دارد. برای تخلیه عسل به داخل ظروف و سایر ظرف ها مطمئن باشید که در هنگام استفاده از این سطل ها شیر آن ها بسته باشد. چون عسل جریانش ساکت است و اگر ریخته شود تا روی آن پا نگذارید متوجه نخواهید شد. 

حضور زنبورها هنگام استخراج عسل

تنها مسئله ای که می ماند حضور چند صد یا بلکه چند هزار زنبور روی شان های عسل است. اول از آن ها خلاص شوید. روش های برای این کار هست. اما قبل آن بررسی کنید که بیماری لوک آمریکایی یا لوک اروپایی نداشته باشد. پس از آنکه عسل شان جدا شد قاب های خالی ممکنه در کندوهای دیگر قرار داده شود و این بیماری پخش گردد.

برش شان ها هنگام استخراج عسل

در هنگام استخراج به یک جعبه خالی عسل کنار بقیه جعبه های پر عسل نیاز دارید. و زیر جعبه ها و کنارهایشان روزنامه بگذارید که عسل روی زمین نریزد. یک طرف قاب عسل را با چاقوی گرم شده در آب داغ درپوش های خانه های عسل را بردارید یا برش بزنید. و قاب را برگردانید و طرف دیگرش را هم برش بزنید. و داخل دستگاه استخراج کننده قرار دهید. این کار آسانی است مگر آنکه شان بد بافته شده باشد. که مجبور باشید چاقو را داخل پستی بلندی ها بالا و پایین کنید.

پس از استخراج عسل داخل ظرف باقی ماند تا آن را خارج کنید . هر وقت عسل به سطح چرخننده رسید شما باید سطل های عسل خالی را برای تخلیه بیاورید. و می توانید از صافی پارچه چیت استفاده کنید. به نظر من همین مقدار صاف کردن کافی است و زیاد وسواس به خرج ندهید. در اسپانیا روش صاف کردنم همینطوری بود و روی برچسب ها عسل صاف شده به روش سرد نوشته بودم. البته این طریقه ارزش و کیفیت عسل را حفظ می کند.

گاها برخی گیاهان زراعی مثل کلزا عسلشان فورا کریستاله یا به غلط شکرک می زند. در چنین مواردی بعد آنکه حجره های عسل مسقف شدند عسل را استخراج می کنیم. اگر چنین حالتی رخ داد. و شما تعدادی شان کریستالیزه و سفت داشتید . بهترین کار شاید این باشد که شان ها را بشکنید و آن ها را داخل ظرفی بریزید. و داخل بن ماری یا حمام آب گرم بزرگ قرار دهید تا ذوب شوند. این ظرف بهتر است از پایین حرارت ببیند. و در نهایت عسل و موم هر دو ذوب می شوند. مخلوط داخل سطل ریخته می شود و عسل آن بازیافت می گردد. روش دوم اینکه در اتاق های گرم قرار می دهند تا زمانی معین که عسل آن نرم شود. البته اکثر شما این امکانات را ندارید.

اگر شما در ناحیه ای با گیاهان زراعی مثل کلزا  هستید. مرتب کندوها را بازدید کنید و قاب های عسل را برداشته یک به یک بررسی کنید. وقتی سه چهارم حجره ها مسقف شده بودند. آن ها را استخراح کنید. نکته دیگر که ممکن است با آن مواجه شوید، نوزادان را در قاب عسل پیدا کنید. معنی آن این است که جدا کننده ملکه خراب شده یا ناموفق بوده است. احتمالا با ابزارهایتان آن را خراب کرده اید. و ملکه وارد جعبه عسل شده است. ممکنه ملکه هنوز روی آن قرار داشته باشد. وقتی از دودزا یا برس استفاده می کنید ممکنه آن را از بین ببرید. بنابراین اگر نوزادان را در قسمت جعبه عسل دیدید کندو را بازدید کنید که ملکه کجاست.

بعد استخراج عسل درب سطل را محکم ببندید. عسل بسیار جاذب رطوبت است و رطوبت هوا را جذب می کند.

قاب های که عسلشان استخراج شده

قاب بعد استخراج عسل هنوز  آغشته به آن است. آن ها را به داخل کندو باز می گردانیم تا زنبورها آن ها را تمیز کنند. احتیاط کنید و درب ورودی را ببندید تا مانع از سرقت شوید. و یا می توانید آن ها را در محلی نزدیک زنبورستان قرار دهید. تا همه کندوها آزادانه استفاده کنند. برخی از نوشته ها می گویند که این عمل باعث شیوع دزدی و غارت می گردد. و لی من آن را صحیح نمی دانم. زنبورها به سرعت قاب ها را تمیز می کنند. بعد آن ها بایستی در جایی که امن، و خشک، روشن و تهویه دار باشد آویزان گردد.

استخراج عسل

Baglio, E., & Baglio, E. (2018). Honey: processing techniques and treatments. Chemistry and technology of honey production, 15-22

https://doi.org/10.1007/978-3-319-65751-6_2

Palabay, V. C. (2008). Honey extractor machine. Philippine Journal of Crop Science (Philippines)

Akinnuli, B. O., Awopetu, O. O., Ikubanni, P. P., & Agboola, O. O. (2016). Development of Pedal Operated Honey Extractor. British Journal of Applied Science & Technology, 16(2), 1-10

دیدگاهتان را بنویسید