خواص عسل مانوکا ونزوئلا

خواص عسل مانوکا

خواص عسل مانوکا

منظور از UMF 16+ ، MGO 400+، Active  چیست؟

چگونه عسل مانوکا بخرم؟ UMF یا MGO چیست؟ یا NPA  چیه؟ آیا گیج شدید؟

خوب باید بگویم سه روش برای درجه بندی عسل مانوکا وجود دارد که همه آنها سعی می کنند کیفیت عسل را با اندازه گیری خواص ضد باکتریایی آن منعکس کنند UMF، MGO  و A (Active)

دو نوع فعالیت ضد باکتریایی در عسل وجود دارد

اول- فعالیت پراکسید هیدروژن. در همه عسل ها از جمله عسل مانوکا وجود دارد. این فعالیت توسط آنزیم گلوکز اکسیداز، که در عسل یافت می شود، تولید می گردد. در ابتدا توسط زنبورها به شهد اضافه گردیده تا به عسل تبدیل شود. این آنزیم گلوکز را به اسید گلوکونیک و پراکسید هیدروژن تجزیه می کند.

پراکسید هیدروژن (H2O2) یک ضدعفونی کننده است که سال هاست در دنیای پزشکی ما استفاده می گردد. متأسفانه در مجاورت هوا و نور ناپایدار است و این امر ذخیره و استفاده از آن را دشوار می کند. با این حال، در عسل پایدار است و کم کم آزاد می شود. نگهداری عسل موضوعی است که باید مورد توجه قرار گیرد، چون گلوکز اکسیداز توسط گرما، نور و برخی از اشکال انرژی مانند امواج مایکروویو کاهش می یابد. برخی از عسل ها نسبت به سایرین نسبت به نور حساس تر هستند

دوم- فعالیت غیر پراکسیدی (NPA)

 اگر فعالیت اکسیداز را با استفاده از آنزیم دیگری به نام کاتالاز خنثی کنیم، دیگر فعالیت پراکسید هیدروژن نخواهیم داشت. عسل مانوکا نشان داده است که در آن چیز دیگری وجود دارد که منجر به اثر ضد باکتریایی می شود. دانشمندان این را یک فعالیت غیر پراکسیدی نامیدند که در همه عسل‌ها یافت نمی‌شود،

برای اندازه گیری این فعالیت غیر پراکسید، آنها UMF را اختراع کردند و دیگران محتوای MGO را روی برچسب ها اضافه نمودند. برخی از بازاریابان از این نشانه در شیشه های خود استفاده می کنند: NPA به دنبال آن یک عدد.

ما باید خیلی مراقب آنها باشیم. رتبه بندی NPA معیار مستقیمی برای فعالیت ضد باکتریایی نیست.

 اعداد زیر غلظت (به عنوان درصد در محلول) فنل، یک آنتی سپتیک مرجع استاندارد را نشان می دهد. این روشی برای نشان دادن سطح فعالیت ضد باکتریایی عسل در مقایسه با قدرت آن با سایر مواد ضد باکتری است.

عسل مانوکا با NPA20 به این معنا نیست که دو برابر بهتر از NPA10 است. این به این دلیل است که اندازه‌گیری‌ها از صفر شروع نمی‌شوند، بلکه از 8 شروع می‌شوند. رتبه‌بندی 8 حداقل سطح فعالیتی است که می‌توان در سنجش تشخیص داد. (در اندازه گیری دما وضعیت مشابهی داریم: 100 درجه فارنهایت (38 درجه سانتیگراد) دو برابر 50 درجه فارنهایت (10 درجه سانتیگراد) گرم نیست زیرا مقیاس اندازه گیری از 32 درجه فارنهایت شروع می شود.

 اما دمای 100 درجه سانتیگراد دقیقاً دو برابر گرمتر از 50 درجه سانتیگراد است.  زیرا مقیاس درجه سانتیگراد از صفر شروع می شود.) در نتیجه، عسلی که دارای رتبه NPA 30 است، دارای قدرت ضدباکتریایی کمی بیش از سه برابر بیشتر از عسل دارای رتبه      NPA 15 است، نه دو برابر بیشتر 22= 30-8  با 7= 8-15مقایسه می شود.

چرا 8 و نه 0؟ به دلیل آنچه که آن را “حداقل غلظت بازدارنده” می نامند – حداقل غلظت مورد نیاز برای همه مواد ضد باکتری که برای تأثیرگذاری بر باکتری ها ضروری است.

آرم انجمن UMF چیست؟ UMF = Unique Manuka Factor  با علامت تجاری در نیوزلند)

 این به فعالیت غیر پراکسید در عسل اشاره دارد.

(روی برخی از شیشه های عسل این درجه را مشاهده خواهید کرد :  NPA

این نشانگر فعالیت غیر پراکسیدی در عسل است، اما علامت تجاری نیست.) سه شاخص کلیدی MGO،  DHA  و لپتوسپرین را تجزیه و تحلیل می کند

 UMF منحصر به فرد manuka factorUMF بین 10 تا 25 است، هر چه امتیاز بالاتر باشد، عسل قوی تر و البته گران تر است

. این نشان دهنده استاندارد NPA (فعالیت غیر پراکسید) است که با فنل ضدعفونی کننده مقایسه می شود. اعداد زیر حروف UMF به درصد فنل در آب اشاره دارد. به عنوان مثال. UMF12 برابر است با فعالیت NPA برابر یا بیشتر از محلول 12 % (%w/v) فنل/آب می باشد.

 با این حال، برخی از تولیدکنندگان عسل مانوکا می گویند که این UMF غیرقابل اعتماد است. کری پل، مدیر اجرایی Manuka Health می‌گوید: «اما دو آزمایش انجام شده در زمان‌های مختلف بر روی یک دسته عسل می‌تواند نتایج بسیار متفاوتی بدهد!» تولیدکنندگان مجاز به استفاده از علامت UMF هستند اگر عضو انجمن عسل UMF باشند.

اخیراً این انجمن یک برنامه تأیید مستقل عسل را در انگلستان با Fera (آژانس تحقیقات غذا و محیط زیست) اجرا کرده است.

اما MGO  چیست؟ متیل گلیوکسال

 این یک ترکیب سمی است که در غلظت های بالا در عسل مانوکا (به گفته محققان آلمانی تا 1000 برابر بیشتر از سایر عسل ها) یافت می شود و به نظر می رسد که عامل خاصیت ضد عفونی کننده آن است. در سال 2008 توسط پروفسور توماس هنله از دانشگاه درسدن آلمان کشف شد. او گفت متیل گلیوکسال است که به عسل مانوکا خاصیت ضد باکتریایی منحصر به فردی می دهد. متیل گلیوکسال به گرما، مایعات بدن، نور و فعالیت آنزیمی مقاوم است، بنابراین بسیار پایدار در نظر گرفته می شود.

ترکیب موجود در عسل مانوکا را می توان برتر از آنزیم گلوکز اکسیداز دانست که در همه عسل ها یافت می شود و به پراکسید هیدروژن فعالیت ضد باکتریایی می دهد. محتوای متیل گلیوکسال می تواند از 0 میلی گرم بر کیلوگرم تا 1000 میلی گرم بر کیلوگرم متغیر باشد، زیرا سطح آن می تواند از مکانی به مکان دیگر و از سالی به سال دیگر تغییر کند. هر مقداری بالاتر از 100 میلی گرم بر کیلوگرم، آنتی باکتریال در نظر گرفته می شود، هر چه غلظت آن بیشتر باشد، فعالیت ضد باکتریایی بیشتری دارد

آزمایش انجام شده برای متیل گلیوکسال دقیق است، با حاشیه خطای مثبت یا منفی 5٪.

گواهینامه MGO™ علمی، دقیق و شفاف است و جایی برای شک باقی نمی گذارد.

همچنین توضیح آن برای مصرف کنندگان بسیار آسان است: عسل MGO™ 100+ Manuka به این معنی است که در 1 کیلوگرم عسل 100 میلی گرم متیل گلیوکسال وجود دارد.

 MGO™ یک علامت تجاری Manuka Health New Zealand Ltd است و این درجه فقط در محصولات خود آنها دیده می شود

 آیا MGO موثر است؟ پروفسور توماس هنل از دانشگاه فنی درسدن (آلمان) کشف کرد که 100 میلی گرم بر کیلوگرم، متیل گلیوکسال در عسل حداقل مقدار لازم برای مهار کامل E.coli و استافیلوکوکوس در شرایط آزمایشگاهی دارد.

 اثر شگفت انگیز آن در التیام هر نوع زخم، سوختگی یا عفونت پوستی، به دلیل خواص ضد باکتریایی عمومی آن و به ویژه MGO قابل تردید نیست، تحقیقات و آزمایشات بالینی بیشتری باید انجام شود تا کارایی آن در کشتن باکتری ها را تایید کند. و به خصوص برای تأیید اینکه آیا چنین مقدار زیادی از MGO، پس از مصرف، بر سلامت عمومی بدن تأثیر منفی نمی گذارد. این هنوز توسط علم یا عمل روشن نشده است.

عسل مانوکا عفونت استافیلوکوکوس اورئوس را درمان می کند تحقیقات بیشتر در دانشگاه Waikato در نیوزیلند نشان داده است که MGO موجود در عسل مانوکا از دی هیدروکسی استون (DHA) مشتق شده است، ماده ای که می تواند در گل های برخی از گونه های فرعی L. scoparium یافت شود. و این DHA به مرور زمان به MGO تبدیل می شود.

در تحقیقات انجام شده، غلظت MGO در ماه اول ذخیره سازی دو برابر شد و در بسیاری از عسل های مانوکا دیگر در کمتر از 4 ماه نگهداری سه برابر شدند

وجود دارد. MGOW چیست؟ همه عسل های مانوکا دارای فعالیت پراکسید نیستند و همه عسل های مانوکا دارای فعالیت غیر پراکسید نیستند. برخی از عسل‌های مانوکا وجود دارند که هر دوی آنها را دارند، اما برخی از آنها کم هستند یا اصلاً وجود ندارند. عسل همچنین تحت تأثیر تغییرات فصلی قرار می گیرد، به طوری که هر دو نوع فعالیت به صورت جداگانه یا در هر فصل عسل خاص وجود ندارد یا وجود ندارد.

 به همین دلیل است که بهترین راه برای بیان کیفیت عسل مانوکا استفاده از گرید A یا Active یا Active Manuka است. وجود فعالیت ضد باکتریایی، یا فعالیت پراکسیدی یا فعالیت غیر پراکسیدی یا حتی هر دوی آنها را بیان می کند. درجه ACTIVE بیشتر در ایالات متحده آمریکا و کانادا استفاده می شود.

 این کشورها، از طریق سازمان غذا و دارو یا آژانس بازرسی مواد غذایی کانادا، از ادعاهای پزشکی تحت پوشش انجمن Unique Manuka Factor در نیوزلند حمایت نمی کنند. بنابراین از نظر قانونی برای غذاها و عسل ها تایید نشده است. تولیدکنندگانی که از گرید ACTIVE و به دنبال آن از عددی استفاده می‌کنند، عوامل دیگری را نیز در نظر می‌گیرند که کیفیت عسل را تعیین می‌کنند: آنزیم‌های زنده، تعداد گرده‌ها، آنالیز مواد شیمیایی باقیمانده، مقدار آنتی‌اکسیدان، وضعیت خام بودن عسل یا فرآیند پاستوریزه نشدنش و سایر عوامل فیتوشیمیایی دیگر که در عسل مانوکا یافت می شود.

. در اینجا توصیه من برای خوردن یک عسل مانوکا ایمن، خوشمزه و درمانی است: عسل Manuka UMF 15+ (Ultra Premium) دارای گواهی Comvita – برند 1 Manuka نیوزلند و دلیلش این است:

 فعال بودن (عسل مانوکا فعال) MGO = متیل گلیوکسال، یک ماده سمی که تا حدی مسئول فعالیت ضد باکتریایی عسل مانوکا است. قابل اعتماد نیست، زیرا محتوای MGO در زمان تغییر می کند

 MGO™ یک علامت تجاری مانوکا در نیوزلند است    Health New Zealand Ltd است و این درجه فقط در محصولات خود آنها دیده می شود

 A یا ACTIVE = درجه ای که در ایالات متحده و کانادا پذیرفته شده است، از “ضد باکتری” می آید، اما فاکتورهایی که اثر ضد باکتریایی را ایجاد می کنند را به ما نمی گوید. بیشتر به فعالیت پراکسید اشاره دارد که در همه عسل ها مشترک است. توسط هیچ انجمنی تنظیم نشده است. به طور معمول یک عسل با UMF 10+ فعال در نظر گرفته می شود،

 اما این عسل مانوکا فعال به فاکتور UMF یا MGO آن محدود نمی گردد. عوامل دیگری نیز اشاره شده است

 NPA = فعالیت غیر پراکسید. برخی از بازاریابان از این درجه در شیشه های خود استفاده می کنند.

در کل عسل مانوکا نه تنها به دلیل ترکیب MGO که دارد، بلکه به دلیل pH پایین، محتوای قند بالا، فعالیت پراکسید، محتوای آنزیم و پلی فنول‌هایش خوب است

 به یاد داشته باشید که برچسب ها را به درستی بخوانید و بهترین مورد نیاز خود را انتخاب کنید.

درجه جدول: 100 – 400 MGO (10-20 UMF) – برای خوردن است!

درجه آنتی باکتریال: 400 – 550 MGO (20 – 35 UMF) – این برای پوست درمانی است!

Carter, D. A., Blair, S. E., Cokcetin, N. N., Bouzo, D., Brooks, P., Schothauer, R., & Harry, E. J. (2016). Therapeutic manuka honey: no longer so alternative. Frontiers in microbiology, 7, 569

https://doi.org/10.3389/fmicb.2016.00569

Johnston, M., McBride, M., Dahiya, D., Owusu-Apenten, R., & Nigam, P. S. (2018). Antibacterial activity of Manuka honey and its components: An overview. AIMS microbiology, 4(4), 655

doi: 10.3934/microbiol.2018.4.655

Weston, R. J., Mitchell, K. R., & Allen, K. L. (1999). Antibacterial phenolic components of New Zealand manuka honey. Food chemistry, 64(3), 295-301

https://doi.org/10.1016/S0308-8146(98)00100-9

 

دیدگاهتان را بنویسید