بهترین عسل مریم گلی تک گل

عسل مریم گلی

عسل شهد مریم گلی یک عسل تک گل است که توسط زنبورهای عسل با جمع آوری و شهد گل های موجود در گیاهان مریم گلی به عسل تبدیل می شود.

عسل شهد مریم گلی چیست؟

این عسل به دلیل رطوبت کم و سرعت تبلور بسیار آهسته اش، یک نوع تک گل با ارزش است. گونه های زیادی از مریم گلی وجود دارد که زنبورهای عسل می توانند از آن ها در تهیه این عسل استفاده کنند، اما محبوب ترین آن ها مریم گلی سیاه دکمه ای، مریم گلی سفید و مریم گلی بنفش هستند.

گونه های مریم گلی که در این عسل برجسته تر هستند. و رنگ، عطر و طعم عسل برداشت شده را تعیین می کنند. Black Button و White Sage در ایالت کالیفرنیا وافر هستند و عسل ساخته شده از Black Button یا White Sage به رنگ روشن با درخشش طلایی  یا رنگ زرد متمایل به سبز خواهد بود. مریم گلی ارغوانی بیشتر در ایالت تگزاس رایج است و مریم گلی بنفش عسل تیره تری تولید می کند که تقریباً سیاه به نظر می رسد.

سرآشپزها و نانوایان معمولاً استفاده از این عسل را به دلیل ماندگاری طولانی و طعم ملایمش در دستور پخت خود ترجیح می دهند.

عسل مریم گلی

عسل شهد مریم گلی در کجا یافت می شود؟

مریم گلی به طور وحشی در مناطق صخره ای با آب و هوای خشک رشد می کند. بنابراین عسلش در منطقه مدیترانه ای اروپا و در جنوب کالیفرنیا و تگزاس در ایالات متحده تولید می شود.

پرورش مریم‌گلی باید در زمین‌های اصلاح شده، قابل نفوذ، حاصلخیز و نسبتاً مرطوب صورت گیرد. بهترین رشد آن در خاک‌های رسی غنی و زهکش دار صورت می‌گیرد و اراضی رو به آفتاب را ترجیح می‌دهد. گیاهی است مدیترانه‌ای، که در طول رویش به گرما و هوای خشک نیاز دارد. مقاومت آن در برابر گرما زیاد است. این گیاه در زمستان در دمای پایین‌تر از 15- درجه سانتیگراد دچار سرمازدگی شده و طی 5 الی 6 روز خشک می‌شود.

بیشتر عسل موجود در بازار از ایالات متحده می آید و کالیفرنیا بزرگترین منبع تولید این عسل در سراسر جهان است. در جنوب کالیفرنیا،  (Salvia mellifera) به طور طبیعی در امتداد سواحل مرکزی کالیفرنیا و در کوه‌های سیرا نوادا رشد می‌کند.

در حالی که مریم گلی سفید(Salvia apiana) برجسته ترین گل منبع عسل است و عمدتاً در کالیفرنیای جنوبی یافت می شود. در ایالت تگزاس، مریم گلی بنفش (Salvia leucophylla)  رایج ترین گونه ای است که کشت می شود.

علاوه بر تگزاس، مریم گلی ارغوانی را می توان در سراسر جنوب غربی نیز یافت، اما تراکم آن بالا نیست. یکی از برجسته‌ترین صادرکنندگان اروپایی این عسل یونان است که مکان‌های مهم برداشت از جمله کوه‌های پاروناس و کرت را دارد.

عسل مریم گلی

عسل شهد مریم گلی چگونه تولید می شود؟

زنبورداران برای تولید این عسل باید اجازه دهند گل های محصولشان شکوفا شود. با این کار زنبورهای عسل قادر به جمع آوری شهد شکوفه های مریم گلی و تبدیل آن به عسل خواهند بود.

به طور معمول، مریم گلی برای برداشت برگ های آن تولید می شود که برای چاشنی غذا استفاده می گردد. به منظور تامین نیاز بازار کشاورزان قبل از اینکه گل ها فرصتی برای شکوفه دادن داشته باشند، گیاهان را برداشت می کنند. یعنی تولید این نوع عسل  مانند سایر گونه های تک گل مانند عسل گندم سیاه، عسل شاه بلوط، عسل کلزا و غیره یک سودآوری دوم در کنار گرده افشانی محصول اصلی نیست.

زنبورها چگونه عسل شهد مریم گلی را تولید می کنند؟

وقتی زنبور عسل شهد شکوفه پرتقال را جمع آوری می کند، آن را با آنزیمی در دهانش مخلوط می نماید. خود آنزیم به نام اینورتاز یا “آنزیم زنبور عسل” شناخته می شود که از غدد زنبور عسل ترشح می گردد. وقتی زنبورهای عسل به کندو بازگشتند، شهد شکوفه مریم گلی را که جمع‌آوری کرده‌اند،  بین خود می‌گذرانند و آن را با اینورتاز مخلوط می‌کنند.

این عمل باعث کاهش محتوای آب و تبدیل شهد به عسل می شود. سپس عسل را در حجره های مومی قرار می‌دهند، اما در این مرحله، محتوای آب ممکن است هنوز خیلی زیاد باشد. برای کاهش محتوای آب، زنبورهای عسل بال های خود را در بالای حجره می نوازنند و این به نوبه خود مقداری از آب آن را تبخیر می کند. پس از اتمام فرآیند، محتوای آب عسل تقریباً زیر 20٪ خواهد بود. سپس درپوش حجره بسته می شود و زنبورهای عسل این فرآیند تولید را دوباره تکرار می کنند.

یکی از راه‌هایی که زنبورداران  هنگام تولید این عسل باکیفیت می شناسند، توجه به بوی هوای اطراف کلنی‌هایشان است. به طور معمول، زنبورها به دنبال خنک کردن دمای داخل کندو در گرمترین ساعات روز هستند.

آنها روی سطوح بیرونی به شکلی که “ریش زنبوری” نامیده می شود جمع می گردند. و با هم بال های خود را می نوازند تا هوای گرم را از داخل کندو خارج کنند. هنگامی که کلنی در حال ساخت این عسل است، عطر مریم گلی در فضای اطراف کلنی در حین انجام این فعالیت پخش می شود.

فواید عسل مریم گلی

این مزایا برای عسل خام است، عسل فیلتر شده یا پاستوریزه شده از این فواید را بی بهره است.

التیام زخم و سوختگی

اثرات مثبت استفاده از عسل خام طبیعی بر زخم ها و سوختگی ها گزارش شده است

کاهش مدت زمان اسهال

با توجه به National Center for Biotechnology Information مصرف عسل خام نشان داده است که شدت و طول مدت اسهال را کاهش می دهد

جلوگیری از رفلاکس اسید

تحقیقات نشان داده است که پوشش مری و معده با عسل، در واقع می تواند جریان رو به بالا مواد غذایی هضم نشده و اسید معده را کاهش دهد.

مبارزه با عفونت ها

دانشمندان در سال 2010 گزارش دادند که عسل از طریق پروتئین خود (دفنسین-1) توانایی کشتن باکتری ها را دارد.

تسکین علائم سرماخوردگی و سرفه

ثابت شده است که عسل ممکن است در تسکین علائم سرماخوردگی و سرفه مفید باشد. سازمان بهداشت جهانی در واقع عسل را به عنوان یک درمان طبیعی سرفه توصیه می کند.

سرشار از آنتی اکسیدان

عسل خام با کیفیت بالا حاوی بسیاری از آنتی اکسیدان های مفید است. که شامل ترکیبات فنلی مانند فلاونوئیدها و اسیدهای آلی است.

می تواند تری گلیسیرید را کاهش دهد

تری گلیسیرید با مقاومت به انسولین مرتبط است و عامل اصلی دیابت نوع 2 می باشد. مطالعات متعدد، مصرف منظم عسل به ویژه زمانی که به جای قند استفاده می شود را با اندازه پایین تر تری گلیسیرید مرتبط دانسته اند.

عسل مریم گلی

عسل مریم گلی به عنوان یک ضد عفونی کننده

عسل شهد مریم گلی دارای مقادیر پایین آنتی اکسیدان است اما فعالیت ضد باکتریایی نسبتا بالایی دارد. از این نظر اغلب با عسل مانوکا مقایسه می شود و به داشتن رطوبت کم و مقدار بالای فعالیت پراکسید معروف است. با این حال، مانند همه عسل ها، فعالیت ضد باکتریایی دارد و با ویسکوزیته بالایش به ایجاد یک سد دفاعی برای جلوگیری از عفونت کمک می کند.

علاوه بر این، خاصیت تعدیل کننده ایمنی آن (تعدیل کننده های ایمنی داروهایی هستند که برای کمک به تنظیم یا عادی سازی سیستم ایمنی استفاده می شوند) به ترمیم زخم نیز کمک می کند.

چه زمانی باید از خوردن عسل مریم گلی اجتناب کنید

اگر آلرژی دارید که ممکن است شما را به عسل یا مریم گلی حساس کند، باید از خوردن این نوع عسل پرهیز کنید. اگر به زنبورها حساسیت دارید و مطمئن نیستید که به عسل واکنش نشان می‌دهید، باید با پزشک خود مشورت کنید.

همچنین عسل خام از هر نوع هرگز نباید به کودک زیر یک سال داده شود. به این دلیل است که عسل خام می تواند باعث یک بیماری نادر اما جدی (بوتولیسم نوزاد) شود که توسط نوع خاصی از باکتری ایجاد می گردد.

عسل مریم گلی

Hossain, M. L., Lim, L. Y., Hammer, K., Hettiarachchi, D., & Locher, C. (2021). Honey-based medicinal formulations: A critical review. Applied Sciences, 11(11), 5159

https://doi.org/10.3390/app11115159

Kenjerić, D., Mandić, M. L., Primorac, L., & Čačić, F. (2008). Flavonoid pattern of sage (Salvia officinalis L.) unifloral honey. Food Chemistry, 110(1), 187-192

https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2008.01.031

دیدگاهتان را بنویسید