عسل بلک بری

عسل بلک بری کجا یافت می شود؟

عسل بلک بری اغلب در ایرلند، پرتغال، اسپانیا، فرانسه، ایتالیا، یونان و ایالات متحده تولید می شود که کالیفرنیا، فلوریدا و ایالت های نیوانگلند از تولیدکنندگان برجسته آن هستند.

در ایرلند برای تولید عسل بلک بری blackberry تمایل دارند شهد بوته های بلک بری را با شهد حاصل از گیاه عروس چمنزار ترکیب شود تا طعمی متمایز و فواید بی نظیری سلامتی به آن بدهد. این رقم عسل از منطقه آلنتجو پرتغال یکی از با ارزش ترین عسل های جهان است.

فرانسه به دلیل رویکرد پیشرفته خود برای مدیریت تولید این نوع عسل که منجر به عرضه طیف گسترده و متنوعی از آن شده است، معروف است. در ایالات متحده، شمال غربی اقیانوس آرام منطقه ای است که بیشترین حجم عسل توت سیاه را تولید می کند. ایالت های کالیفرنیا و نیوانگلند نیز مقادیر قابل توجهی از این رقم عسل را تولید می کنند.

عسل بلک بری

زنبورها چگونه عسل بلک بری را تولید می کنند؟

وقتی زنبور عسل شهد توت سیاه را جمع آوری می کند، آن را با آنزیمی در دهانش مخلوط می نماید. خود آنزیم به نام اینورتاز یا “آنزیم زنبور عسل” شناخته می شود که از غدد زنبور عسل ترشح می گردد. وقتی زنبورهای عسل به کندو بازگشتند، شهد توت سیاه که جمع‌آوری کرده‌اند را بین خود می‌گذرانند و آن را با اینورتاز مخلوط می‌کنند.

این عمل باعث کاهش محتوای آب و تبدیل شهد به عسل می شود. سپس عسل را در حجره های مومی قرار می‌دهند، اما در این مرحله، محتوای آب ممکن است هنوز خیلی زیاد باشد. برای کاهش محتوای آب، زنبورهای عسل بال های خود را در بالای حجره می نوازنند و این به نوبه خود مقداری از آب آن را تبخیر می کند.

پس از اتمام فرآیند، محتوای آب عسل تقریباً زیر 20٪ خواهد بود. سپس درپوش حجره بسته می شود و زنبورهای عسل این فرآیند تولید را دوباره تکرار می کنند.

تولید عسل بلک بری

هر دو بوته تمشک و توت سیاه به‌جای همزمانی و مدت کوتاه گلدهی، دوره‌ای طولانی از شکوفایی گل‌ها را دارند. زنبورهای عسل شهد بوته های تمشک و توت سیاه را از اوایل اسفند تا اواخر خرداد – تیر جمع آوری می کنند.

تولید عسل توت سیاه دارای عملکرد نسبتا کم حدود 40-50 پوند در هکتار است. بسته به این که کلنی از بوته های توت وحشی برداشت کند یا از مزارع کشت شده آن فرق دارد.

بسیاری از تولیدکنندگان عسل تلاش می کنند که با انتقال کلنی‌ها به منطقه‌ای که گل های تمشک و توت سیاه آن در فصل بهار فراوان است،  محصول بیشتری از این گونه محبوب و مورد تقاضا را به دست آورند.

فواید عسل بلک بری چیست؟

التیام زخم و سوختگی

اثرات مثبت استفاده از عسل خام طبیعی بر زخم ها و سوختگی ها گزارش شده است.

کاهش مدت زمان اسهال

با توجه به National Center for Biotechnology Information مصرف عسل خام نشان داده است که شدت و طول مدت اسهال را کاهش می دهد.

جلوگیری از رفلاکس اسید

تحقیقات نشان داده است که پوشش مری و معده با عسل، در واقع می تواند جریان رو به بالا مواد غذایی هضم نشده و اسید معده را کاهش دهد.

مبارزه با عفونت ها

دانشمندان در سال 2010 گزارش دادند که عسل از طریق پروتئین خود (دفنسین-1) توانایی کشتن باکتری ها را دارد.

تسکین علائم سرماخوردگی و سرفه

ثابت شده است که عسل ممکن است در تسکین علائم سرماخوردگی و سرفه مفید باشد. سازمان بهداشت جهانی در واقع عسل را به عنوان یک درمان طبیعی سرفه توصیه می کند.

سرشار از آنتی اکسیدان

عسل خام با کیفیت بالا حاوی بسیاری از آنتی اکسیدان های مفید است. که شامل ترکیبات فنلی مانند فلاونوئیدها و اسیدهای آلی است.

می تواند تری گلیسیرید را کاهش دهد

تری گلیسیرید با مقاومت به انسولین مرتبط است و عامل اصلی دیابت نوع 2 می باشد. مطالعات متعدد، مصرف منظم عسل به ویژه زمانی که به جای قند استفاده می شود را با اندازه پایین تر تری گلیسیرید مرتبط دانسته اند.

این مزایا شامل عسل خام می شود. عسل فیلتر شده یا پاستوریزه این فواید را از بین می برد.

عسل شاه توت به دلیل مقادیر بالای شش ویتامین مهم مورد توجه قرار گرفته است.

تیامین Thiamin (Vitamin B1)

مفید برای سیستم عصبی، دستگاه گوارش، سلامت قلب

ریبوفلاوین (Vitamin B2)

مفید برای بینایی، پوست، ناخن، مو

نیاسین (Vitamin B3)

مفید برای سیستم عصبی، گردش خون، متابولیسم، هورمون های جنسی

پنتوتنیک اسید (Vitamin B5)

مفید برای سیستم عصبی، سلول های اپیتلیال

پیریدوکسامین (Vitamin B6)

مفید برای سیستم عصبی، پوست

اسکوربیک اسید (Vitamin C)

مفید برای سیستم ایمنی، زخم ها را بهبود می بخشد، از بیماری اسکوروی جلوگیری می کند.

این فواید برای نوع عسل خام طبیعی است. عسل فیلتر شده یا پاستوریزه از این فواید بی بهره است.

عسل بلک بری به عنوان یک ضد عفونی کننده طبیعی

عسل بلک بری دارای محتوای آب نسبتاً کم (16-17٪) و دارای  PH پایین است که آن را برای استفاده موضعی به عنوان یک ضد قارچ مناسب می کند و خواص ضد باکتریایی عالی به آن می دهد. عسل شاه توت یک ضد عفونی کننده طبیعی عالی است که به خشک کردن زخم ها کمک و از رشد قارچ ها و باکتری ها جلوگیری می کند.

عسل بلک بری

عسل بلک بری در مقایسه با عسل معمولی

عسل توت سیاه بیشتر به صورت خام فروخته می شود و دارای خواص ضد باکتریایی، ضد قارچی، ضد عفونی کننده و آنتی بیوتیکی طبیعی است. باعث بهبود سریع تر زخم ها، سوختگی ها و زخم ها می شود. این عسل سیستم ایمنی را تحریک می کند و باعث بهبود سریعتر عفونت می گردد.

در عسل معمولی با صاف کردن زیادی گرده زنبور عسل، بره موم و سایر ترکیبات مفید آن حذف می شوند یا در طی فرآیندی پاستوریزاسیون که روی عسل معمولی انجام می دهد از بین می روند. در حالت خام عسل بلک بری به طور طبیعی حاوی بسیاری از مزایای ذکر شده در بالا است.

عسل توت سیاه  بافتی غلیظ، نرم و کرمی دارد و طعم آن لطیف با طعم کمی میوه ای است. در مقایسه، عسل معمولی همان طعم استاندارد ماشینی را دارد و از فواید ممتاز و خواص تغذیه ای عسل خام بی بهره است.

این معمولاً به دلیل فیلتر شدن و پاستوریزه شدن عسل تولید انبوه “معمولی” است که متأسفانه بسیاری از عناصر ضد باکتریایی و فعال را از بین می برد.

تحقیقات نشان می دهد که فرآوری عسل می تواند مقدار آنتی اکسیدان را تا (و حتی بیش از) 30 درصد کاهش دهد. کاهش این آنتی اکسیدان ها باعث کاهش اثربخشی عسل بلک بری به عنوان یک عامل ضد باکتری و ضد میکروبی شود.

چه زمانی باید از خوردن عسل بلک بری اجتناب کرد؟

مانند سایر عسل های خام، می تواند حاوی گرده زنبور عسل و بره موم باشد. این بدان معناست که هر کسی که به گرده گیاهان از جنس روبوس حساسیت دارد باید از خوردن این نوع خاص عسل اجتناب کند. اگر به زنبورها حساسیت دارید و مطمئن نیستید که به عسل واکنش نشان می‌دهید، باید با پزشک خود مشورت کنید.

علاوه بر این، عسل خام از هر نوع، از جمله عسل بلک بری، هرگز نباید به کودک زیر یک سال داده شود. این به این دلیل است که عسل خام می تواند باعث یک بیماری نادر اما جدی (بوتولیسم نوزاد) شود که توسط نوع خاصی از باکتری ایجاد می گردد. هنگامی که کودکان یک ساله یا بزرگتر هستند، معمولا سیستم ایمنی قوی تری دارند و خطر خوردن عسل خام کاهش می یابد.

Lee, H., Churey, J. J., & Worobo, R. W. (2008). Antimicrobial activity of bacterial isolates from different floral sources of honey. International journal of food microbiology, 126(1-2), 240-244

https://doi.org/10.1016/j.ijfoodmicro.2008.04.030

Dżugan, M., Sowa, P., Kwaśniewska, M., Wesołowska, M., & Czernicka, M. (2017). Physicochemical parameters and antioxidant activity of bee honey enriched with herbs. Plant foods for human nutrition, 72, 74-81

https://doi.org/10.1007/s11130-016-0593-y

 

دیدگاهتان را بنویسید