تفاوت عسل خام و عسل ارگانیک چیست؟

عسل خام ارگانیک

عسل ارگانیک چیست؟

عسل خام چیست؟ چه تفاوتی بین آنها وجود دارد؟

 اینها سوالاتی مکرر و در عین حال موجه ای هستند. چرا عسل ارگانیک این قدر گران است. استانداردها و شرایط عسل ارگانیک مجموعه ای از استانداردها و شرایطی است که باید رعایت شود تا بتوان عسل را با عنوان “ارگانیک” تایید نمود.

مواردی که باید برای عسل ارگانیک در نظر گرفته شوند:

 منطقه طبیعی کندوهای زنبورهای عسل باید در نزدیکی آب تمیز، در منطقه ای به شعاع 4 مایلی از محصولات طبیعی ارگانیک (حداکثر مسافتی که زنبورها از کندوهای خود طی می کنند)، پوشش گیاهی عاری از مواد شیمیایی مصنوعی (آفت کش ها) ، دور از مناطق آلوده مانند مناطق صنعتی، شهرها و غیره قرار گیرند.

مدیریت زنبور عسل:  تمام درمان های پزشکی لازم برای مبارزه با انگل های زنبور عسل باید از محصولات طبیعی ساخته شده باشند که هیچ گونه باقیمانده شیمیایی در عسل به جا نگذارد.

در طول زمستان، زنبورها باید عسل بخورند، اما در صورت مصرف بیش از حد عسل، باید فقط با مکمل های ارگانیک (عسل، شکر، کنسانتره میوه و غیره) تغذیه شوند.

مدیریت عسل : کندوها باید از مواد طبیعی ساخته شده و در صورت رنگ آمیزی با استفاده از رنگ غیر سمی، عاری از کنه، عنکبوت، موش و سایر آفات نگهداری شوند.

 کل فرآیند استخراج عسل، دمای فرآوری، مواد بسته بندی، نگهداری و حمل و نقل باید از قوانین استاندارد پیروی کرده و با استفاده از مواد آلی طبیعی انجام شوند.

باید تجزیه و تحلیل هایی انجام پذیرد تا تایید گردد که هیچ گونه باقیمانده شیمیایی وجود ندارد (آفت کش های مصنوعی یا مواد دیگر مانند محصولات پاک کننده یا دافع، آنتی بیوتیک ها یا داروهای مصنوعی و غیره. ( به عنوان مثال : یک گرم آنتی بیوتیک می تواند 100 تن عسل را آلوده کند!)

عسل خام ارگانیک

به عسل نباید هیچ افزودنی اضافه کرد. به عنوان مثال: شکر، شربت ذرت، شیرین کننده ها، عسل غیر منطبق و غیره.  گواهی ارگانیک همه این استانداردها ابتدا توسط اتحادیه اروپا و سپس توسط بسیاری از کشورهای دیگر ارائه شد. در ایالات متحده هیچ استاندارد خاصی برای عسل ارگانیک وجود ندارد و بنابراین برچسب گذاری با رعایت استانداردهای کشاورزی ارگانیک انجام می پذیرد. این ها مفید هستند اما هیچ تضمینی در مورد عسل وجود ندارند.

آنها می گویند که ارائه دستورالعمل های ارگانیک صریح غیرممکن است، زیرا آزمایش عسل برای تمام باقی مانده ها غیرممکن است. علاوه بر این، کندوها را می توان در وسط یک مزرعه قرار داد که 3 مایل از گل های طبیعی و ارگانیک را پوشانده است، اما آیا کسی می تواند با اطمینان بگوید که باد روزی آفت کش ها را از محل نزدیکی برندارد و در طبیعت اطراف کندو پخش نکند.

آیا کسی می تواند با اطمینان بگوید که زنبورها در جستجوی گرده های خوب خود از مرز آن 3 مایل عبور نکرده و گرده گل هایی را که با مواد شیمیایی مضر پاشیده شده اند یا از منابع صنعتی جمع آوری نکرده اند؟ با این وجود، در کشورهای دیگر آزمایش مواد شیمیایی خاص و سطوح باقیمانده آنها را نشان می دهد. و به نظر می رسد که آفت کش های مضر به ندرت یافت می شوند، به طریقی زنبورها شهد آلوده را وارد کندو نمی کنند.

 در واقع، زنبورها به دلیل آفت کش ها می میرند، همانطور که همه می دانیم که در سال های اخیر در ایالات متحده اتفاق افتاده است. این دلیلی است که بسیاری از کشورها بسیاری از این آفت کش ها را غیرقانونی کرده اند. ثابت شده که آنها سمی هستند و اثرات مخربی بر زنبورها دارند. در ایالات متحده، ارگانیک تضمینی 100٪  USDA  برای عسل ارگانیک وجود ندارد. استانداردهای فدرال کمی برای عسل وجود دارد، اما هیچ گواهی دولتی و هیچ پی گردی برای ادعاهای نادرست وجود ندارد.

در عوض، برنامه‌های دیگری برای صدور گواهینامه وجود دارد، همانطور که در زیر نشان داده شده است.) از قوانین و مقررات USDA: «… عسل برای داشتن علائم رسمی درجه USDA نیازی به بازرسی رسمی ندارد و از آنجایی که هیچ برنامه‌ای وجود ندارد که نیاز به بازرسی و گواهی رسمی عسل داشته باشد،…» رویه‌های USDA می‌گوید که اگر تولیدکننده عسل کمتر از 5000 دلار در سال بفروشد و از دستورالعمل‌های ارگانیک USDA و استانداردهای دولتی پیروی کند، می‌تواند بدون پروسه صدور گواهینامه، عسل خود را ارگانیک بداند.

 این کار برای حمایت و تشویق زنبورداران کوچک انجام می شود. بنابراین، اگر می‌خواهید از یک تولیدکننده داخلی عسل بخرید، بهتر است در مورد فرآیند و تکنیک‌های مورد استفاده بپرسید و وب‌سایت آن‌ها را بررسی کنید. پس از آن، می توانید با آزمایش های شخصی خود متوجه شوید که عسل ارگانیک بوده است یا نه؟ و سپس تصمیم بگیرید که آیا از خوردن آن لذت ببرید یا خیر. اگر راضی بودید از آن تولید کننده خرید کنید.

 برای بسیاری از زنبورداران کوچک، فرآیند دریافت گواهینامه از دولت وقت گیر و پرهزینه است. با این حال، برنامه های گواهی جایگزین برای زنبورداران ارگانیک کوچکتر که می خواهند استانداردهای ارگانیک بالا را رعایت کنند و موانع مالی را حذف کنند، وجود دارد

ارگان  quality Assurance Internationalدستورالعمل های خوبی برای کشاورزی ارگانیک و شرکت در برنامه گواهی جایگزین ارائه می دهد.

 در اینجا استانداردهای عسل ارگانیک و چند پرسش و پاسخ بسیار جالب وجود دارد. نمونه هایی از استانداردها و شرایط در کشورهای مختلف:

In United States, from the standards for organic farming
 USDA Organic Labeling and Marketing Information
– USDA Organic Certification: Required by farms wishing to label food, “Organic”
– USDA Organic Production and Handling Standards
In European Union: COMMISSION REGULATION (EC) No 889/2008
In Canada: Organic_Production_Systems_General_Principles_Canada; Organic_Agriculture_032_0310_1999-e_Canada
In United Kingdom: Compendium_of_UK_Organic_Standards
In Germany: COUNCIL REGULATION (EEC) No 2092/91
In Australia: NATIONAL STANDARD FOR ORGANIC AND BIO-DYNAMIC PRODUCE

For organic honey there are other Alternative Certification Programs like
Certified Naturally Grown Apiary Certification Standards  (In USA)
WFA Honey Producer’s Pledge (in UK)

اگر به تمام آفت کش هایی که امروزه در کشاورزی استفاده می شود فکر کنیم، بدیهی است که عسل ارگانیک یک توهمی بیش نیست. البته، در مناطق بکر دور افتاده جهان که هنوز عسل به طور سنتی تولید می شود، امکان ارگانیک بودن وجود دارد. علاوه بر آفت‌کش‌هایی که گل‌ها را مسموم می‌کنند، ما به عملکرد زنبورداران نیز محتاج هستیم که بتوانند زنبورها را تنها با استفاده از مواد طبیعی نگه دارند. و قانون قطعا باید اصلاح شود.

 اگر یک زنبوردار آمریکایی زیر 5000 دلار در سال بفروشد، حتی اگر از آنتی بیوتیک و درمان شیمیایی برای انگل های زنبورها استفاده کند، باز هم می تواند به خود ببالد که عسل ارگانیک می فروشد. این به مصرف کننده ای که پول خوبی برای یک محصول سالم می پردازد، کمکی نمی کند.

 بنابراین، چگونه می توانیم با اطمینان بدانیم؟ ما واقعا نمی توانیم. فقط در صورتی که زنبوردار معتمد شما باشد و به او اعتماد کنید. اگر این کار را نمی کنید، حداقل در مورد محل قرار دادن کندوهایش بپرسید. در ایالات متحده آمریکا، یکی از نمونه‌های نزدیک‌ترین عسل ارگانیک که می‌توان دریافت کرد، عسل خام آدیرونداک از شرکت بازرگانی دره موهاوک است. آنها کندوهای زنبور عسل را در مناطقی “در اعماق آدیرونداکس” ایالت نیویورک قرار می دهند که در آن گل های وحشی فراوانی وجود دارد. شیشه های آنها پر از عسل بدون فرآوری به اضافه ذرات کوچک بره موم، تکه های موم شانه عسل و دانه های گرده است که وقتی عسل صاف می شود از غربال می گذرند.

Albu, A., Radu-Rusu, C. G., Pop, I. M., Frunza, G., & Nacu, G. (2021). Quality assessment of raw honey issued from eastern Romania. Agriculture, 11(3), 247

https://doi.org/10.3390/agriculture11030247

Blasa, M., Candiracci, M., Accorsi, A., Piacentini, M. P., Albertini, M. C., & Piatti, E. (2006). Raw Millefiori honey is packed full of antioxidants. Food chemistry, 97(2), 217-222

https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2005.03.039

دیدگاهتان را بنویسید