طرز تهیه فانوس مومی زنبور عسل
یکی از زیباترین پروژه های آموزشی ساخت چراغ یا فانوس مومی زنبور عسل برای درخشش نور در هر جشن و مناسبتی می باشد، البته ساخت آنها در خانه بسیار آسان است.
فانوس های خانگی اغلب توسط مردم اسپانیا در تعطیلات استفاده می گردد. شاید این ایده پس از تحت تأثیر قرار گرفتن گردشگران توسط فانوسهای ژاپنی به وجود آمده باشد. بدون شک آنها چراغ های دست ساز زیبایی هستند و یک تجربه نورپردازی ظریف را ارائه می دهند. راه های زیادی برای ساختن آنها وجود دارد. بعضی از آن ها یکبار مصرف بوده و برخی دیگر قابل استفاده مجدد می باشند. استفاده از موم زنبور عسل برای ساخت فانوس های خانگی به شما یک پروژه پایدار می دهد. و می تواند در بسیاری از موقعیت ها نور و شادی به ارمغان بیاورد.
مواد اولیه
موم زنبور عسل
بادکنک (اندازه متوسط و معمولی)
شن و ماسه (اختیاری)
قرار دادن کمی ماسه در پایین فانوس های مومی زنبور عسل ایده خوبی است. این از انتقال حرارت و جلوگیری از ذوب شدن کف فانوس کمک می کند. در صورت تمایل از شن بازی ساده یا ماسه تزئینی رنگی استفاده کنید.
فانوس های مومی را با گل های خشک تزئین کنید (اختیاری)
اگر می خواهید چند تزئین گل به فانوس مومی زنبور خود اضافه کنید، انجام این کار آسان است. بعد از اینکه فانوس به ضخامت دلخواه شما رسید، اجازه دهید چند دقیقه خنک شود. سپس، با دقت از یک چسب برای چسباندن گل های خشک شده به قسمت بیرونی فانوس خود استفاده کنید. آخرین مرحله را در موم زنبور ذوب شده فرو کنید و کنار بگذارید تا خنک شود. گلهای نازک مسطح بهترین نتیجه را می دهند.
نحوه استفاده از فانوس های مومی
پس از خنک شدن کامل، می توانید یک چراغ کوچک یا یک شمع را در قالب نگهدارنده قرار دهید و لذت ببرید. نقطه ذوب موم زنبور عسل حدود 64 درجه سانتی گراد است. استفاده از یک نگهدارنده در زیر شمع روشن به جلوگیری از ذوب شدن در قسمت زیرین فانوس شما کمک می کند. همچنین می توانید مقداری ماسه (حتی ماسه رنگی) در قسمت پایین اضافه کنید. این به عایق بندی کف مومی از گرمای شمع کمک می کند. نکته مهمی که باید به خاطر بسپارید. موم زنبور عسل قابل اشتعال است. اجازه ندهید شعله با لامپ موم شما تماس پیدا کند.
در بهترین حالت ذوب می شود و در بدترین آتش می گیرد. برای جلوگیری از سوختگی یا آتش سوزی، همیشه تحت نظارت مداوم و با احتیاط استفاده کنید.
نکات تخصصی
بسته به اینکه چند فانوس موم زنبور عسل درست می کنید، ممکن است لازم باشد موم زنبور عسل بیشتری را به ظرف ذوب خود اضافه کنید. موم زنبور عسل دارای نقطه ذوب بالاتری نسبت به برخی از موم ها است – این دستورالعمل ها برای موم زنبور عسل می باشد. اگر فانوس موم زنبور عسل شما پس از چند بار فرورفتن اول ترک خورد، بادکنک به اندازه کافی سفت نیست.
هر چه فانوس بزرگتری بسازید ظرف ذوب شما باید بزرگتر باشد. ظرف موم را بیش از حد پر نکنید، زمانی که بادکنک را غوطه ور می کنید باید فضایی برای افزایش سطح موم باقی بگذارید. اگر موم را در دیگ ذوب کنید، به این نکته توجه داشته باشید که ذوب شدن زمان زیادی طول می کشد – روش استفاده از دو دیگ سریعتر است. اگر موم زنبور عسل خیلی داغ باشد، ممکن است بادکنک بترکد.
نور شمع با فانوس مومی زنبور عسل
از فانوس های موم زنبور عسل خانگی خود لذت ببرید. چه ساده و چه تزئین شده با گل اینها خلاقیت های زیبایی هستند و بوی بسیار خوبی دارند. اگر کسی را واقعاً دوست دارید – بهتره برای او هم یکی بسازید.
ابتدا با یک پروژه شمع ساده شروع کنید.
ابزار
ظرف ذوب دوتایی (ظرف برای ذوب موم)
قیچی
چاقو
مواد لازم
900 گرم موم زنبور عسل
بادکنک 6 عدد گرد و متوسط
یک رول کاغذ روغنی یا معادل آن
دستورالعمل
بادکنک ها را با آب گرم (نه داغ) پر کنید. دهانه بادکنک را روی شیر آب قرار داده و پر کنید
چقدر آب باید داخل آن بریزید؟
بستگی به این دارد که می خواهید فانوس های موم زنبورتان چقدر بزرگ باشند. بادکنک های خود را بیش از حد پر نکنید، البته آنها باید سفت و محکم باشند. این به پایه موم زنبور عسل تکیه گاه لازم برای حفظ شکل خود را در مراحل اولیه می دهد
از شیر آب خارج کنید و یک گره به بادکنک بزنید. آب روی آن را خشک کنید – قبل از فرو بردن در موم داغ باید خشک شود.
موم زنبور عسل خود را تا حدود 64 درجه سانتی گراد اما نه بیش از 77 درجه سانتی گراد نباشد . در یک دیگ دوبل مانند تصویر گرم کنید.
وقتی ظرف موم کاملاً ذوب شد، بادکنک پر از آب خود را بردارید. آن را 4 یا 5 بار در موم زنبور عسل فرو کنید، اما آن را بیشتر از خط آب فرو نکنید. انجام این کار باعث می شود که بادکنک ترکیده و یک دردسر بزرگ ایجاد کند. اگر تکنیک غوطه وری آرام داشته باشید، محصول نهایی نرم تری خواهید داشت. تردید یا توقف در نیمه راه باعث ایجاد خط فرورفتگی در لامپ موم زنبور شما می شود. سعی کنید هر بار تا همان عمق فرو بروید.
بعد از 5 بار یا بیشتر غوطه ور شدن، بادکنک روکش شده با موم زنبور عسل را با دقت روی یک تکه کاغذ روغنی قرار دهید تا خنک شود. اجازه دهید موم با خنک کردن بادکنک به مدت 5-6 دقیقه سفت گرددد. سپس این روند را تکرار کنید تا در مجموع 25-30 بار داشته باشید. هدف ما این است که آن را به اندازه کافی ضخیم بسازیم که محکم باشد اما همچنان آنقدر نازک باشد که نور را از خود عبور دهد. پس از غوطه ور کردن نهایی، چراغ های موم زنبور عسل را با دقت روی کاغذ روغنی قرار دهید و اجازه دهید موم خنک شود تا سفت گردد اما همچنان وقتی لمس می کنید گرم باشد.
فانوس موم زنبور عسل خود را روی ظرف یا سینک ظرفشویی قرار دهید و از یک سنجاق برای خالی کردن آب بادکنک استفاده کنید. با احتیاط آب را بیرون بریزید و بادکنک را جدا کنید.
از قیچی یا چاقوی برای برش لبه های ناهموار بالای آن استفاده کنید.
با استفاده از یک صفحه داغ یا یک تابه مسطح گرم که با فویل پوشانده شده است، لامپ موم زنبور عسل را فقط برای چند ثانیه پایین بگذارید تا کفی صاف ایجاد کنید. آن را به اندازه کافی روی آن نگذارید تا ذوب شود. این کار را می توان قبل یا بعد از صاف کردن لبه های بالایی انجام داد.
اجازه دهید دوباره خنک شود و سپس کمی موم زنبور عسل ذوب شده را در ته داخل آن بریزید تا پایه ضخیمی به آن اضافه شود و بگذارید کاملا خنک شود.