عسل گندم سیاه

عسل گندم سیاه یا باک ویت Buckwheat

این عسل در کنار تولید دانه های گندم سیاه در زمان گلدهی جمع آوری می شود. از دانه های گندم سیاه مانند غلات استفاده می گردد و می توان آن را برای تهیه آرد آسیاب کرد.

پوسته و سبوس آنها (کپسولی که دانه در آن نگه داشته می شود) به عنوان پر کننده در بالش های ضد حساسیت و سایر محصولات طبی استفاده می گردد. این عسل برای تهیه سس، به عنوان شیرین کننده و ماده اولیه در تهیه نان زنجبیلی استفاده می شود.

عسل گندم سیاه چیست؟

عسلی تک گل است، که توسط زنبورها شهد گل گندم سیاه برداشت و به عسل تبدیل می گردد. این عسل باید تیره باشد. هر چه عسل تیره تر محتویات شهد گندم سیاه موجود در آن بیشتر است.

عسل گندم سیاه

عسل گندم سیاه از کجا می آید و چه طعمی دارد؟

این نوع عسل در آمریکا در ایالت هایی مانند اوهایو، مینه سوتا، نیویورک، ویسکانسین و پنسیلوانیا تولید می شود. در خارج از ایالات متحده، اغلب در کانادا، فرانسه، لهستان، سیبری و لتونی تولید می شود.

معمولا این عسل طعمی شبیه ملاس دارد. با شیرینی ملایم و طعمی قوی است که ته طعم آن کپک زده و مالت است. طعم عسل بسته به زیرگونه خاص گندم سیاه که زنبورها آن را گرده افشانی می کنند، می تواند متفاوت باشد. رایحه عسل باک ویت را می توان چوبی توصیف کرد.

عسل باک ویت چگونه تولید می شود؟

این عسل عمدتاً در مزارع کنار کاشت و برداشت گندم سیاه تولید می شود و به طور معمول کشاورزان زنبورداران را دعوت می کنند تا نزدیک مزارع خود مستقر شوند. چون زنبورها نقش مهمی در گرده افشانی محصول دارند و و در کنار آن محصول جانبی عسل هم در زنبورستان تولید می گردد.

هنگامی که زنبورها به عنوان گرده افشان استفاده نمی شوند، راندمان عملکرد دانه بسیار کم است (تنها 2 تا 3 درصد از عملکرد معمولاً با حضور زنبورها حاصل می شود). تولید عمدتاً در اوایل سال اتفاق می افتد که گل های گندم سیاه شکوفا می شوند. زمانی که یک کلنی در نزدیکی مزرعه ای از گندم سیاه گلدار قرار گیرد، می تواند نزدیک به 300 پوند شهد در هر هکتار جمع آوری کند.

زنبورهای عسل چگونه عسل باک ویت را تولید می کنند؟

لحظه ای که زنبور عسل شهد گندم سیاه را جمع آوری می کند، با آنزیمی در دهان زنبور عسل مخلوط می نماید. آنزیم به نام اینورتاز یا “آنزیم زنبور عسل” شناخته می شود که از غدد زنبور عسل ترشح می گردد. هنگامی که زنبورهای عسل به کندو برمی‌گردند، شهد گندم سیاهی را که جمع‌آوری کرده‌اند بین خود قرار می دهند و آن شهد را با آنزیم هایشان مخلوط می‌کنند.

این فرآیند موجب کاهش محتوای آب و تبدیل شهد به عسل می گردد. سپس عسل باک ویت را در حجره های مومی قرار می‌دهند، اما در این مرحله ممکن است محتوای آب هنوز خیلی بالا باشد. برای کاهش بیشتر محتوای آب، زنبورهای عسل بال های خود را در بالای حجره های مومی می نوازند، به این ترتیب باز هم مقداری از آب آن تبخیر می شود.

پس از اتمام فرآیند، محتوای آب عسل تقریباً زیر 20٪ خواهد بود. سپس درپوش حجره بسته می شود و زنبورهای عسل این فرآیند را دوباره برای تولید عسل تکرار می کنند.

عسل گندم سیاه

فواید عسل گندم سیاه چیست؟

التیام زخم و سوختگی

اثرات مثبت استفاده از عسل خام طبیعی بر زخم ها و سوختگی ها گزارش شده است.

کاهش مدت زمان اسهال

با توجه به National Center for Biotechnology Information مصرف عسل خام نشان داده است که شدت و طول مدت اسهال را کاهش می دهد.

جلوگیری از رفلاکس اسید

تحقیقات نشان داده است که پوشش مری و معده با عسل، در واقع می تواند جریان رو به بالا مواد غذایی هضم نشده و اسید معده را کاهش دهد.

مبارزه با عفونت ها

دانشمندان در سال 2010 گزارش دادند که عسل از طریق پروتئین خود (دفنسین-1) توانایی کشتن باکتری ها را دارد.

تسکین علائم سرماخوردگی و سرفه

ثابت شده است که عسل ممکن است در تسکین علائم سرماخوردگی و سرفه مفید باشد. سازمان بهداشت جهانی در واقع عسل را به عنوان یک درمان طبیعی سرفه توصیه می کند.

می تواند تری گلیسیرید را کاهش دهد

تری گلیسیرید با مقاومت به انسولین مرتبط است و عامل اصلی دیابت نوع 2 می باشد. مطالعات متعدد، مصرف منظم عسل به ویژه زمانی که به جای قند استفاده می شود را با اندازه پایین تر تری گلیسیرید مرتبط دانسته اند. این مزایا شامل عسل خام می شود. عسل فیلتر شده یا پاستوریزه این فواید را از بین می برد.

آیا عسل گندم سیاه یک ضد عفونی کننده است؟

برای درمان زخم ها، عسل باک ویت را می توان مستقیماً روی زخم ها قرار داد و سپس با بانداژ پوشانید. مغلوم شده است که رطوبت اضافی را از زخم ها خارج می کند تا به بهبود سریع آن کمک کند و به طور موثری با گسترش و تکثیر باکتری ها مقابله می کند.

عسل گندم سیاه

عسل گندم سیاه در مقایسه با عسل معمولی

عسل گندم سیاه بیشتر به صورت عسل خام طبیعی فروخته می شود. این بدان معنی است که گرده زنبور عسل، بره موم و سایر ترکیبات مفید و با ارزش با فیلتر یا صاف کردن زیادی حذف نمی شوند. یا در طی فرآیندی پاستوریزاسیون عسل معمولی از بین نمی روند.

عسل باک ویت خام به طور طبیعی حاوی همه ی فواید ذکر شده در بالا نیست. عسل باک ویت به طور معمول تیره با طعمی شبیه ملاس است. عسل معمولی همان طعم استاندارد ماشینی را دارد و از فواید مهم و خواص تغذیه ای عسل خام بی بهره است.

دلیل آن این است که عسل معمولی با تولید انبوه فیلتر شده و پاستوریزه می گردد تا زمان شکرک زدنش را به تاخیر بیندازد. متاسفانه این عملیات بسیاری از عناصر آنتی باکتریال و فعال را از بین می برد. تحقیقات نشان می دهد که فرآوری عسل می تواند سطح آنتی اکسیدان را تا (و حتی بیش از) 30 درصد کاهش دهد. کاهش این آنتی اکسیدان ها باعث کاهش اثربخشی عسل باک ویت به عنوان یک عامل ضد باکتری و ضد میکروبی می شود.

چه زمانی باید از خوردن عسل گندم سیاه خودداری کنید

اگر به عسل یا دانه های گندم سیاه حساسیت دارید، باید از خوردن عسل گندم سیاه خودداری کنید. اگر به آنزیم زنبورها حساسیت دارید و مطمئن نیستید که به عسل واکنش نشان می‌دهید، باید با پزشک خود مشورت کنید.

علاوه بر این، عسل خام از هر نوع، از جمله عسل گندم سیاه، هرگز نباید به کودک زیر یک سال داده شود.  به این دلیل که عسل خام می تواند باعث یک بیماری نادر اما جدی (بوتولیسم نوزاد) شود که توسط نوع خاصی از باکتری ایجاد می گردد. هنگامی که کودکان یک ساله یا بزرگتر هستند، معمولا سیستم ایمنی قوی تری دارند و خطر خوردن عسل خام کاهش می یابد.

آکادمی پزشکان خانواده آمریکا مقادیر زیر را توصیه می کند:

بچه های 2 تا 5 سال 2/5 میلی لیتر

بچه های 6 تا 11 سال 5 میلی لیتر

بچه های 12 تا 18 سال 10 میلی لیتر

توجه به این نکته ضروری است که به دلیل وجود باکتری، کودکان زیر یک سال باید از مصرف عسل خودداری کنند.

عسل گندم سیاه
Deng, J., Liu, R., Lu, Q., Hao, P., Xu, A., Zhang, J., & Tan, J. (2018). Biochemical properties, antibacterial and cellular antioxidant activities of buckwheat honey in comparison to manuka honey. Food chemistry, 252, 243-249
 
 
Gheldof, N., Wang, X. H., & Engeseth, N. J. (2003). Buckwheat honey increases serum antioxidant capacity in humans. Journal of agricultural and food chemistry, 51(5), 1500-1505
 
 
Van den Berg, A. J. J., Van den Worm, E., Quarles van Ufford, H. C., Halkes, S. B. A., Hoekstra, M. J., & Beukelman, C. J. (2008). An in vitro examination of the antioxidant and anti-inflammatory properties of buckwheat honey. Journal of wound care, 17(4), 172-178
 
 

دیدگاهتان را بنویسید