کنه واروآ انگل زنبور عسل
بازبینی 24 اسفند 1401
اولین بار در ایالات متحده در سال 1987 در ایالت ویسکانسین کشف شد و در اواخر دهه 1989در اروپای غربی و سپس در سال 1992 در بریتانیا مشاهده گردید و از آن زمان تاکنون ما با کنه واروآ مبارزه می کنیم تا راههایی پیدا کنیم که آن را از کندوهایمان بیرون بیندازیم. وضعیتی ایجاد کرده ایم که برخی از درمان ها اجازه نداده اند تا کنه واروآ مقاوم شود بنابراین تمایل داریم که دیگر از آن درمان های قبلی استفاده نکنیم.
اما با گذشت زمان درمان های بیشتر و بیشتری پیدا شده و مجاز هستند. و من همیشه به شما پیشنهاد می کنم که از یک درمان مجاز استفاده کنید چون از نظر علمی تایید شده و تعداد زیادی از آنها در بازار وجود دارند، و به راحتی می توانید برخی از آن ها را تهیه کنید. خوب اگر از نمونه های مجاز استفاده نمی کنید، می توانید به راحتی برخی از آنها را تهیه کنید. اگر شما مسیر زنبورداری طبیعی را انتخاب کرده اید ادامه بدین آن بسیار عالی است .
هر فردی حق دارد زنبورهایش را به روشی که مناسب می بیند نگه دارد و روش هایی وجود دارد که می توانید از آنها استفاده کنید مانند تله شانه واروآ ، با از بین بردن نوزادان درون ها، یا پاشیدن پودر شکری روی زنبورها و غیره. می دانم که روش های مختلفی وجود دارد که مردم از آنها استفاده می کنند امیدوارم بتوانم برخی از آنها را امتحان کنم، اما استفاده از ژل بای وارول در حال حاضر موثرترین راه برای حفظ سلامت زنبورهام هست.
با این وجود همیشه پذیرای ایدههای جدید هستم و اگر شخصاً از چیزی استفاده میکنید که من به آن اشاره نکردهام یا میخواهید آن را با همه به اشتراک بگذارید، لطفاً آن را در بخش نظرات بنویسید، چون همیشه علاقهمندم بدانم چطور دیگران زنبورهایشان را نگهداری می کنند و چگونه زنبورداران از سیستم های متفاوت و از محصولات متنوع برای سالم نگه داشتن زنبورها استفاده می کنند.
چون اساساً تنها کاری که من می خواهم انجام دهم این است که زنبورهامو سالم نگه دارم به طوری که می دانیم کنه واروآ مشکلات زیادی را ایجاد می کند. واقعیت اینکه وقتی وارد کلنی می شود با تولید مثل در حجره های مهر و موم شده تکثیر میشه و هنگامی که تعداد واروآ به سطح خاصی رسید، تازه متوجه خواهید شد که فوران بزرگی در آن وجود دارد. سلامت کلنی به سرعت کاهش پیدا می کنه و در نهایت منجر به مرگ کلنی میشه.
بنابراین مهمه که تعداد واروآ را تحت کنترل داشته باشیم و آنها را به بهترین شکل ممکن مدیریت کنیم یکی از مسائل دیگر در مورد کنه واروآ اینه که می تواند بعنوان ناقل ویروس ها عمل کند. پس می توانیم ویروس های را داشته باشیم که بر زنبورهای عسل تاثیر می گذارند که توسط واروآ جابجا می شوند. و سپس کلنی زنبور عسل ما را آلوده می کنند، بنابراین فقط خود کنه واروآ نیست که کندو را آلوده و برای کلنی مشکل ایجاد میکنه، بلکه به خوبی می تواند سایر ویروس ها را وارد کندو کند که مشکلات خودشونو دارن، مثلا ویروس فلج مزمن زنبور، که ارتباط شناخته شده ای با واروآ دارد
در برخی از متون ممکنه با نام Varroa Jacobsanii معرفی گردد. اما واضح است که واروآی مخرب دردسرهای بسیاری برای زنبورداران دنیا از زمانی که میزبان طبیعی خود را ترک کرده است، بوجود آورده است. از زنبور شرق دور (Apis cerana) به زنبور غربی Apis mellifera زنبوری که نمی دانست با آن چه کار بکند منتقل شد. موضوع واروآ و اثراتش روی زنبورهای عسل بسیار گسترده است. و ما تازه شروع به یادگیری در مورد آن کرده ایم. برای مثال ارتباطش با سایر سندروم های همچون سندروم کنه انگلی و بی نظمی فروپاشی کلنی موضوع تحقیقات روز است. چون این کنه بر روی اقتصاد زنبورداری تاثیر می گذارد به نظر نویسنده مهم است که به برخی جزئیات نگاه کنیم.
چرخه زندگی کنه واروآ
کنه ها در چرخه 10 روزی تولیدمثل و تکثیر می گردند. کنه های ماده وارد حجره نوزادان زنبور عسل می شوند. به محض اینکه حجره ها مسقف شدند. آن ها تخم هایشان را روی لارو زنبور می گذارند. این تخم ها به چندین ماده و معمولا یک نر باز می شوند. کنه های جوان همزمان با زنبور جوانی که بعد از شفیره ای از حجره بیرون می آید، آن ها نیز سر از تخم در می آورند.
سپس کنه واروآ آن را ترک و به روی سایر زنبورها و لاروها پراکنده می گردد. کنه واروآ حجره های نر را ترجیح می دهدتا مستقر گردد. چرا که زمان رشد نرها مناسب تر است. اما آن سایز حجره های کارگر را نیز آلوده می کند. وقتی روی زنبورهای نر است. خون زنبورها را با داخل کردن کوتیکول آن ها میمکد. و پس از آن است که زنبورها در معرض عفونت سایر عوامل بیماری زا قرار می گیرند. به استثنای برخی زنبورهای مقاوم زنبور Apis mellifera علیه این انگل بی دفاع است مگر زنبوردار با درمان مداخله کند. وگرنه کلنی تا پاییز از بین می رود.
Locke, B. (2016). Natural Varroa mite-surviving Apis mellifera honeybee populations. Apidologie, 47, 467-482
https://doi.org/10.1007/s13592-015-0412-8
Le Conte, Y., Ellis, M., & Ritter, W. (2010). Varroa mites and honey bee health: can Varroa explain part of the colony losses?. Apidologie, 41(3), 353-363
https://doi.org/10.1051/apido/2010017
Wilfert, L., Long, G., Leggett, H. C., Schmid-Hempel, P., Butlin, R., Martin, S. J. M., & Boots, M. (2016). Deformed wing virus is a recent global epidemic in honeybees driven by Varroa mites. Science, 351(6273), 594-597
Gregorc, A., & Sampson, B. (2019). Diagnosis of varroa mite (Varroa destructor) and sustainable control in honey bee (Apis mellifera) colonies—a review. Diversity, 11(12), 243
https://doi.org/10.3390/d11120243