عسل درخت نمدار Linden
در اساطیر یونانی بود که بسیاری را بر آن داشت تا درخت لیندن را “درخت زندگی” بنامند. و داستان هایی وجود دارد که رقص روستاییان را دور درخت نمدار به عنوان نوعی جشن توصیف می کنند. در عصر حاضر، درختی است که در خیابان های بسیاری از شهرها در ایالات متحده و اروپا وجود دارد. عسل ساخته شده از شهد این درخت به دلیل طعم و عطر منحصر به فردش ارزشمند نموده و از آنجایی که تولید محصول سالانه عسل نمدار را نمی توان تضمین کرد، حتی ارزشمندترش کرده است.
عسل لیندن چیست و در کجا یافت می شود؟
عسل لیندن یک عسل تک گل است که در آمریکای شمالی، انگلستان، سایر نقاط اروپا و آسیا تولید می شود. این عسل اساساً در همه این مکان ها یکسان است اما سه نام متفاوت عسل چوب باسود، عسل لایم و عسل نمدار دارد. در آمریکای شمالی به آن باسود می گویند، در بریتانیا آن را لایم می نامند (اغلب به این دلیل که گل ها به رنگ سبز مایل به زرد هستند)، و در بقیه جهان به آن لیندن می گویند.
همگی از جنس درختان تیلیا هستند. و سی گونه در آن جنس وجود دارد. در آمریکای شمالی، بیشتر درختانی که عسل تولید می کنند، تیلیا آمریکایی هستند. برخی از کسانی که در مرطوب ترین فصل تابستان متوجه این درخت می شوند، آن را “درخت زنبور عسل” می نامند زیرا در این زمان شهد زیادی تولید می کند و زنبورها به شدت به سمت آن کشیده می شوند. به اندازه 40 پوند در هر درخت شهد وجود دارد . که زنبورهای عسل به طور بالقوه می توانند به مقدار یک اونس کامل از هر گل جمع کنند.
زمانی که عسل لیندن تازهترین حالت خود را دارد، نسبتاً شفاف با رنگ سبز است و با گذشت زمان به زرد متمایل به کهربایی تبدیل میشود. به دلیل نسبت بالای گلوکز به فروکتوز، به سرعت، در عرض چهار ماه متبلور می شود. از آنجایی که این عسل رنگ روشنی دارد، مردم از داشتن طعم و عطر قوی آن شگفت زده می شوند. برخی می گویند که ابتدا بوی چوب می دهد و سپس بوی نعناع و منتول را تشخیص می دهند. طعم عسل لیندن شیرین، تند و کمی تلخ است.
چالش های تولید عسل لیندن
برای زنبوردارانی که عسل نمدار تولید می کنند و می فروشند، هر فصل با عدم اطمینان در مورد محصول خود مواجه می شوند. اگرچه درختان نمدار پتانسیل فوقالعادهای برای تولید عسل زیادی دارند، آب و هوا اغلب میتواند مانع رسیدن به این هدف شود. در حالی که گلها معمولاً در یک دوره سه هفتهای شکوفا میشوند، تغییر آب و هوا میتواند زمان شکوفهدهی را تنها به دو روز کاهش دهد.
همچنین ممکن است باران شدید بتواند شهد را از بین ببرد زیرا گلها بسیار ظریف هستند و در هنگام بارندگی شدید مستعد ریزش هستند. علاوه بر این، تولید بذر نیز می تواند کاهش یابد یا از دست برود، که هر سه تا چهار سال یکبار اتفاق می افتد. یک زنبوردار متوسط از هر پنج سال فقط دو تا سه سال می تواند روی محصول عسل خوب حساب باز کند.
عسل لیندن حاوی مقادیر کمی از ویتامین ها، ریز مغذی ها، مواد معدنی و اسیدها است. به طور کلی، از بیش از 400 ماده و ترکیب تشکیل شده است. در مقایسه با سایر انواع عسل، حاوی ویتامین های B و همچنین ویتامین C، بیوتین و نیاسین بیشتری است. توزیع مواد معدنی مانند کلسیم، منیزیم، پتاسیم و روی تقریباً با توزیع در بدن انسان یکسان است و این باعث می شود به راحتی جذب شوند. طعم عسل لیندن شیرین، تند و کمی تلخ است.
نسبت فروکتوز به گلوکز آن پایین است.
Juan-Borrás, M., Domenech, E., Hellebrandova, M., & Escriche, I. (2014). Effect of country origin on physicochemical, sugar and volatile composition of acacia, sunflower and tilia honeys. Food Research International, 60, 86-94
https://doi.org/10.1016/j.foodres.2013.11.045
Oroian, M., Ropciuc, S., & Paduret, S. (2018). Honey authentication using rheological and physicochemical properties. Journal of food science and technology, 55, 4711-4718