عسل اکالیپتوس

عسل اکالیپتوس

عسل گل اکالیپتوس یک نوع عسل تک گل (تمام شهد جمع آوری شده از یک گونه گیاهی است) است که فوراً به دلیل طعم، عطر و رنگ متمایز آن قابل تشخیص است.

عسل اکالیپتوس چیست؟

این عسل از گرده افشانی شکوفه های درخت اکالیپتوس توسط زنبورهای عسل و گاهی جمع آوری عسلک موجود در پوست این درختان به دست می آید. رنگ آن متوسط تا تیره است و ممکن است ته رنگ قرمز داشته باشد. مشخص شده است که هر چه رنگ این عسل تیره تر باشد، رنگ مایل به قرمز برجسته تر خواهد بود. می تواند دارای طعمی از تیز و اسیدی تا شیرین متغیر باشد و بهتر است به صورت خام، فیلتر نشده و گرما ندیده مصرف شود.

عسل گل اکالیپتوس در کجا یافت می شود؟

انواع درختان اکالیپتوس در سراسر جهان از مناطق گرمسیری تا معتدل یافت می شوند. تقریباً در هر جایی که بتوان آن را یافت به عنوان منبع شهد و گرده برای عسل ارزشمند است. در سطح جهانی، بیشتر عسل گل اکالیپتوس موجود در بازار از استرالیا و آفریقای جنوبی می آید.

در ایالات متحده، این نوع عسل در ایالت کالیفرنیا یافت می شود. که در آن بیش از 500 زیرگونه مختلف از این گیاه رشد می کند. تنوع اکالیپتوس های کشت شده در این ایالت به این معنی است که برخی از انواع آن تقریباً در هر زمانی از سال شکوفا هستند. بیشترین جریان شهد در زمستان و بهار اتفاق می افتد.

زنبورها چگونه عسل گل اکالیپتوس تولید می کنند؟

برای تولید این نوع عسل زنبورهای عسل عمدتاً شکوفه های درخت اکالیپتوس را گرده افشانی می کنند. زنبورهای عسل علاوه بر جمع‌آوری شهد درون شکوفه، عسلک را نیز از پوست درختان اکالیپتوس برداشت می کنند. نسبت شهد شکوفه به عسلک متفاوت است، اما شکوفه همیشه منبع اصلی عسل اکالیپتوس خواهد بود. این به دلیل تولید فراوان شهد گیاه است.

وقتی زنبور شهد گل  اکالیپتوس را جمع آوری می کند، آن را با آنزیمی در دهانش مخلوط می نماید. خود آنزیم به نام اینورتاز یا “آنزیم زنبور عسل” شناخته می شود که از غدد زنبور عسل ترشح می گردد. وقتی زنبورهای عسل به کندو بازگشتند، شهد گل اکالیپتوس را که جمع‌آوری کرده‌اند،  بین خود می‌گذرانند و آن را با اینورتاز مخلوط می‌کنند.

این عمل باعث کاهش محتوای آب و تبدیل شهد به عسل می شود. سپس عسل را در حجره های مومی قرار می‌دهند، اما در این مرحله، محتوای آب ممکن است هنوز خیلی زیاد باشد. برای کاهش محتوای آب، زنبورهای عسل بال های خود را در بالای حجره می نوازنند و این به نوبه خود مقداری از آب آن را تبخیر می کند.

پس از اتمام فرآیند، محتوای آب عسل تقریباً زیر 20٪ خواهد بود. سپس درپوش حجره بسته می شود و زنبورهای عسل این فرآیند تولید را دوباره تکرار می کنند. شرایط محلی بر تولید شهد گیاهان اکالیپتوس تأثیر می گذارد، اما سن درختان عامل اصلی است. جنگل های بالغ اکالیپتوس 10 برابر مزارع جوان شهد تولید می کنند. یک کندو قوی می تواند بین 40 تا 120 پوند از این نوع عسل تولید کند. همچنین برای زنبوردار این امکان وجود دارد که چندین پوند گرده اضافی سبز روشن هم برداشت کند.

عسل اکالیپتوس

بهترین محیط زیست برای تولید عسل گل اکالیپتوس

همه مکان هایی که مقادیر قابل توجهی عسل گل اکالیپتوس تولید می کنند دارای ویژگی های مشترکی از نظر جغرافیا، آب و هوا و شرایط خاک هستند. مناطق ساحلی مرکزی و جنوبی کالیفرنیا، منطقه مدیترانه و مناطق معتدل استرالیا همگی برای رشد اکالیپتوس ایده آل می باشند و به همین دلیل برای تولید عسل اکالیپتوس ممتاز هستند.

اما فراتر از شرایط مورد نیاز برای تولید شهد بالا از گیاهان اکالیپتوس، باید طعم، رنگ و عطر آن را نیز در نظر بگیرید که یک منطقه به آن می دهد. همانطور که در مناطق مختلف قهوه، تنباکو با کیفیت های منحصر به فرد تولید می شود. مکان جغرافیایی بر کیفیت عسل تأثیر می گذارد. بسته به منطقه، طعم ممکن است بین خاکی، منتول و شیرینی نوسان داشته باشد. عسل اکالیپتوس مطمئناً یکی از انواعی است که منشا آن اهمیت بالایی دارد.

فواید و خواص عسل اکالیپتوس چیست؟

علائم سرماخوردگی و آنفولانزا را تسکین می دهد

به دلیل خواص ضد باکتریایی و ضد التهابی طبیعی

تنظیم سیستم ایمنی

به درمان عفونت های تنفسی و سایر عفونت ها کمک می کند. فعالیت سیستم ایمنی بدن را افزایش می دهد

عفونت های مجاری ادراری را برطرف می کند

مهار رشد باکتری ها (استافیلوکوکوس اورئوس، اشریشیا کلی)

التهاب را کاهش می دهد

اثرات خفیف که به طور قابل توجهی بین دسته ها متفاوت است

فعالیت آنتی اکسیدانی قوی

حاوی پلی فنول و فلاونوئید است

فعالیت ضد سرطان

حاوی تری سیتین

اختلالات گوارشی را درمان می کند

یبوست و ورم معده را برطرف می کند.

سایر فواید و خواص عسل گل اکالیپتوس

عسل گل اکالیپتوس به صورت موضعی برای درمان و التیام زخم ها، زخم ها، سوختگی ها، بریدگی ها، ساییدگی ها و زخم ها استفاده می شود. همچنین اثربخشی آن بر نیش و زهر حشرات ثابت شده است. برای تسکین روماتیسم، کمر، رگ به رگ شدن، سفتی، درد، فیبروز و درد عصبی مورد استفاده قرار می گیرد. عسل اکالیپتوس همچنین در رفع گرفتگی بینی و سرفه موثر و خلط آور است.

اعتقاد بر این است که در رفع بی خوابی موثر است. برخی گفته حاکی از این است که می تواند آب مروارید را درمان کند، اما هیچ مطالعه ای و مدرکی برای اثبات این ادعاها ارائه نشده است.

عسل اکالیپتوس

عسل خام اکالیپتوس در مقابل عسل معمولی

از آنجایی که عسل اکالیپتوس معمولاً به صورت خام تولید و برای فروش بسته بندی می شود، مصرف کنندگان تمام مزایای مرتبط با گرده زنبورهای اکالیپتوس را دریافت می کنند. یکی از مهمترین فواید گرده زنبور عسل اکالیپتوس برای سلامتی، اثربخشی آن در توقف سرفه و کاهش علائم بیماری تنفسی است. همچنین تصور می شود که عفونت های دستگاه ادراری را درمان می کند.

گرده زنبور اکالیپتوس را می توان به صورت موضعی به عنوان ضد عفونی کننده و برای درمان و پیشگیری از آکنه و شوره سر استفاده کرد. سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند و همچنین برای درمان دردهای روماتیسمی، التهابعصبی، سفتی عضلات و میگرن فایده دارد.

چه زمانی باید از خوردن عسل اکالیپتوس پرهیز کنید؟

اگر آلرژی دارید و احتمالا شما را به عسل یا گل اکالیپتوس حساس می کند، باید از خوردن عسل گل اکالیپتوس دوری کنید. اگر به زنبورها حساسیت دارید و مطمئن نیستید که به عسل واکنش نشان می‌دهید، باید با پزشک خود مشورت کنید.

به نوزادان کمتر از 1 سال به دلیل وجود باکتری‌های مضر که می‌تواند بر سیستم گوارشی توسعه نیافته آنها غلبه کند، هرگز نباید عسل داده شود. دلیلش وجود اسپورهای بوتولیسم است که سیستم گوارشی توسعه نیافته نوزاد قادر به کنترل آن نیست.

به همین دلیل، به نوزادان و زنان باردار یا شیرده توصیه می شود از مصرف عسل خودداری کنند. علاوه بر این نگرانی ها، اتفاق نظر وجود دارد که روغن اکالیپتوس برای جنین مضر است. به این ترتیب، اجتناب از آن برای زنان باردار بسیار مهم است.

چه مقدار عسل اکالیپتوس مصرف کنیم؟

وجود سینئول یا اکالیپتول برای افرادی که عسل گل اکالیپتوس را مصرف می کنند نگران کننده است. این ترکیبی است که ویژگی معطره روغن اکالیپتوس را تامین می کند و زمانی که به مقدار زیاد مصرف شود اثرات سمی دارد.

ممکن است مقداری از این ترکیب از طریق گرده و شهد به عسل اکالیپتوس راه پیدا کند. احتمال بیشتری وجود دارد که همراه با روغن طبیعی که توسط زنبورهایی که عسلک شیرین درختان را برداشت می کنند، به عسل راه پیدا کند. اثرات مصرف بیش از حد سینئول می تواند خطرناک باشد. علائم مسمومیت عبارتند از تهوع، استفراغ، اسهال، افسردگی سیستم عصبی مرکزی، فشار خون پایین، کما.

کودکان، افراد مسن و دیابتی ها مخصوصا در معرض خطر هستند و تنها یک قطره روغن می تواند منجر به این علائم گردد.

عسل اکالیپتوس

دیدگاهتان را بنویسید