صابون موم زنبور عسل
صابون موم زنبور عسل
استفاده از موم زنبور عسل در صابون سازی احتمالا برای برخی ایده جدیدی به نظر برسد. ما با بسیاری از روش های طبیعی استفاده از موم زنبور عسل در شمع ها، لوسیون ها و معجون هایمان آشنا شده ایم. آیا صابون و موم زنبور عسل ترکیب خوبی خواهند ساخت. با کمال تعجب، موم زنبور عسل در واقع یک ماده افزودنی به صابون است.
بدون شک، شما در حال حاضر چیزهای زیادی در مورد موم زنبور عسل می دانید. این موم طبیعی توسط زنبورهای عسل ساخته شده است. آنها از موم زنبور عسل برای ایجاد برگه های لانه زنبوری در داخل کندو استفاده می کنند.
هنگامی که عسل برداشت می شود، موم زنبور عسل اضافی از فرآیند استخراج عسل باقی می ماند. زنبورهای ما برای ساختن موم تلاش زیادی می کنند. این محصول با ارزش کندو نباید ذره ای هدر رود. از آن برای ساخت شمع ها ، در لوازم آرایشی و بسیاری از کاربردهای خانگی دیگر استفاده می گردد. کاربردهای فراوان موم زنبور عسل بیش از حد قابل ذکر است.
خوب، چرا ما از این موم طبیعی استفاده می کنیم؟ استفاده از موم زنبور عسل برای مراقبت از پوست فواید متعددی دارد. یک پوشش نازک از موم رطوبت پوست را حفظ می کند و به محافظت از پوست در برابر هوای سرد کمک می کند. این یک محصول طبیعی بوده که حاوی مواد شیمیایی یا فرآورده های نفتی نیست. هنگامی که به روغنهای نرمتر اضافه میشود، محصولی با بافت سفتتری حاصل می گردد و در هوای گرم به خوبی میماند. این خواص طبیعی به محصول نهایی خوب در صابون سازی نیز کمک می کند.
درست کردن صابون موم خود در خانه
درست کردن صابون خانگی خود یک ماجراجویی است. این پروژه برای کسانی از ما که مایل به توجه بر میزان تاثیر مواد شیمیایی روی پوست خود هستند جذابیت خاصی دارد. برای اینکه یک صابون ساز موفق باشید، نیاز به کمی برنامه ریزی قبلی دارد. این می تواند یک پروژه کاملا علمی به نظر برسد، اما لازم نیست سخت باشد.
توصیه من را بپذیرید. اگر ترازوی آشپزخانه ندارید، برای خرید ترازو برنامه ریزی کنید. این یک مورد در هر پروژه ساخت صابون مهم است. من یک نمونه خوب خریدم که سالها دوام آورده است. اصول اولیه ساخت صابون را می توان از طریق چندین فرآیند بدست آورد. فرآیند گرم، فرآیند سرد، ذوب و ریختن، با یا بدون شیر – صابون سازی یک کار جدی است.
با این حال، ساخت صابون با فرآیند سرد یکی از محبوب ترین روش ها برای ایجاد محصول دلخواه شماست. برای اینکه بتوانید ایمن و موثر صابون با موم زنبور عسل (یا بدون آن) در خانه خود درست کنید، باید یک روش کار خوب داشته باشید. سپس، شما باید دستورالعمل ها را فقط دنبال کنید.
دستور العمل های صابون موم زنبور عسل مورد علاقه ام در اینجا آورده شده است.
نحوه اضافه کردن موم زنبور عسل به روش تهیه صابون
اگر قبلاً دستور تهیه صابون را دارید که دوستش دارید، می توانید موم زنبور عسل را هم اضافه کنید؟ البته نه بدون برنامه ریزی. به طور کلی، افزودن موم زنبور عسل به پایه صابون «یا ذوب کن و بریز» نتیجه خوبی ندارد. در واقع، افزودن هر ماده ای به یک دستور صابون اولیه می تواند باعث عدم تعادل در مواد تشکیل دهنده گردد. هنگام بررسی دستور العمل های جدید صابون موم، حتماً فهرست مواد تشکیل دهنده خود را دوباره بررسی کنید.
دستور العمل صابون عسل و موم زنبور عسل
مواد تشکیل دهنده:
358 گرم روغن زیتون (44.8 درصد)
225گرم روغن نارگیل در دمای 76 درجه (28.1 درصد
177گرم روغن پالم (22.2 درصد)
32 گرم روغن کرچک (4 درصد)
7/2 گرم موم زنبور عسل (0.9 درصد)
9 اونس آب مقطر تقسیم شده
111 گرم لیمو (NaOH – هیدروکسید سدیم)
1 قاشق غذاخوری عسل
2 قاشق غذاخوری عطر (در صورت تمایل)
لوازم مورد نیاز
کاسه کاغذی یکبار مصرف
ظرف برای سود سوزآور
قاشق پلاستیکی بزرگ
قابلمه استیل ضد زنگ
همزن یا مخلوط کن
ترازوی دیجیتال
قالب
دستورالعمل ها
ابتداء همه مواد را جمع کنید و به ترتیبی که در دستور گفته شده روی میز بچینید
همیشه ابتدا محلول سود را درست کنید، چون حل شدنش گرمازاست، نیاز به زمان برای خنک شدنش دارد. محلول سود را در یک کاسه کاغذی یکبار مصرف وزن کنید و کنار بگذارید
140گرم یا میلی لیتر آب مقطر را اندازه کنید و در ظرف مخصوص سود بریزید. ظرف را روی سطح مقاوم در برابر حرارت قرار دهید و کریستال های سود را به آب اضافه کنید (هرگز برعکس انجام ندهید). هم بزنید تا تمام دانه ها یا تکه های سود کاملا حل شود. محلول سود را کنار بگذارید تا خنک گردد
در ظرف مناسب، عسل را به115 گرم آب باقیمانده اضافه کنید و هم بزنید تا مخلوط شود. هر بار چند ثانیه در آب جوش بگذارید تا عسل کاملا حل گردد و کنار بگذارید.
قالب را آماده کنید
تمام روغن های جامد و موم زنبور عسل را در یک قابلمه فولادی ضد زنگ روی اجاق گاز یا در یک ظرف مناسب گرم کنید. پس از ذوب شدن، روغن های جامد ذوب شده را در ظرف همزن بریزید و روغن های مایع را اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مطمئن شوید که مخلوط یکنواخت گردد.
دمای سود و روغن ها را تنظیم کنید. برای جلوگیری از سفت شدن موم زنبور عسل، دمای ایده آل روغن ها باید حدود 48 درجه باشد.
هدف این است که محلول سود و روغن دمایی نزدیک به هم داشته باشند
محلول آب عسل تهیه شده را به محلول سود اضافه کنید. احتمالا رنگی خواهد شد. رنگ آن معمولاً به نوعی صورتی می شود که طبیعی است
محلول سود را داخل روغن ها بریزید و با مخلوط کن مخلوط کنید. هنگامی که امولسیون شد، ولی هنوز به مرحله پایان نرسیده، در صورت تمایل عطر را اضافه کنید
به مخلوط کردن ادامه دهید تا زمانی که به نقطه پایان برسد. برای این صابون، توصیه می کنم مخلوط کردن را تا حالتی بین نرم تا متوسط ادامه دهید. هنگامی که به نقطه پایان رسید، به سرعت کار کنید و صابون را داخل قالب بریزید، چون ممکن است به سرعت سفت شود.
صابون خام را در قالب آماده شده بریزید و سعی کنید که تمام باقی مانده صابون از قابلمه را خارج کنید. قالب صابون را چند بار روی پیشخوان ضربه بزنید تا هر حباب هوا موجود خارج گردد.
روی قالب را صاف کرده و با یک تکه مقوا روی قالب را بپوشانید تا مقداری از حرارت را نگه دارد.
توجه: هنگام استفاده از عسل، موم زنبور عسل یا هر نوع شیر، این مواد باعث می گردند صابون بیش از حد معمول داغ شود و نیازی به پوشاندن قالب نیست.
بعد از حدود بیست و چهار ساعت، صابون باید خنک، نسبتا سفت و آماده قالب برداری و برش دادن باشد
اگر هنوز کمی نرم به نظر می رسد و خودش را نگرفته است، آن را در قالب بگذارید بماند و بعد از یک روز یا بیشتر دوباره آن را بررسی کنید. هنگامی که صابون به اندازه کافی سفت شد، آن را به تکه های جداگانه برش دهید
تکه های بریده شده را روی کاغذ فریزر با فاصله از هم قرار دهید و حدود یک ماه کنار بگذارید تا خشک و سفت گردند و هر از گاهی آنها را بچرخانید تا همه طرف ها به طور یکنواخت خشک شوند.
دوست دارم صابون هایم را تا زمانی که لازم باشد در جای خشک و خنک نگهداری کنم. با گذشت، آب خود را از دست می دهند، و باعث می شود در حمام ماندگاری بیشتری داشته باشند. اگر قرار است به عنوان هدیه بدهید می توانید آن را در جعبه کاغذی یا کیسه موسلین بند دار قرار دهید. چون به صابون اجازه تنفس می دهند.