عسل گل آستر طبیعی

عسل گل آستر طبیعی Aster

عسل آستر یک نوع عسل تک گل است که زنبورها شهد گل آستر را به عسل تبدیل می کنند، تولید می شود. نام «آستر» از کلمه یونانی باستان  (astḗr) گرفته شده است که به معنای ستاره است که به شکل سر گل اشاره دارد. این عسل در منطقه جنوب ایالات متحده تولید می شود و به دلیل رنگ روشن، نرمی و قوام غلیظ، عطر شیرین و تبلور سریعش شناخته شده است.

عسل گل آستر طبیعی چیست؟

عسل آستر به دلیل رایحه قوی ایش که در اولین جمع آوری ایجاد می کند، شناخته شده است، اما عطر آن با رسیدن عسل ملایم می شود. از انواع رایج گل‌های وحشی که بیش از 100 گونه جداگانه را شامل می‌شود، ساخته شده است.

رنگ گل ها بسیار متفاوت است، اما آنها را به خاطر مرکز زردشان باز می شناسند. گیاهان در این جنس (آستر) بین 6 اینچ تا 4 فوت ارتفاع دارند. آنها در سرتاسر آمریکای شمالی یافت می شوند و  رشد سریع دارند. و منبع مهم مواد مغذی در اواخر فصل را برای زنبورهای عسل ایجاد می کنند.

عسل گل آستر طبیعی

عسل گل آستر طبیعی کجا یافت می شود؟

آستر یک گل وحشی است که در سراسر منطقه جنوب ایالات متحده می روید و به ویژه در شرق رودخانه می سی سی پی فراوان است.

زنبورهای عسل چگونه عسل آستر را تولید می کنند؟

وقتی زنبور عسل شهد گل آستر را جمع آوری می کند، آن را با آنزیمی در دهانش مخلوط می نماید. خود آنزیم به نام اینورتاز یا “آنزیم زنبور عسل” شناخته می شود که از غدد زنبور عسل ترشح می گردد. وقتی زنبورهای عسل به کندو بازگشتند، شهد گلی که جمع‌آوری کرده‌اند را بین خود می‌گذرانند و آن را با اینورتاز مخلوط می‌کنند.

این عمل باعث کاهش محتوای آب و تبدیل شهد به عسل می شود. سپس عسل را در حجره های مومی قرار می‌دهند، اما در این مرحله، محتوای آب ممکن است هنوز خیلی زیاد باشد. برای کاهش محتوای آب، زنبورهای عسل بال های خود را در بالای حجره می نوازنند و این به نوبه خود مقداری از آب آن را تبخیر می کند. پس از اتمام فرآیند، محتوای آب عسل تقریباً زیر 20٪ خواهد بود. سپس درپوش حجره بسته می شود و زنبورهای عسل این فرآیند تولید را دوباره تکرار می کنند.

عسل گل آستر طبیعی

فواید عسل گل آستر طبیعی

التیام زخم و سوختگی

اثرات مثبت استفاده از عسل خام طبیعی بر زخم ها و سوختگی ها گزارش شده است.

کاهش مدت زمان اسهال

با توجه به National Center for Biotechnology Information مصرف عسل خام نشان داده است که شدت و طول مدت اسهال را کاهش می دهد.

جلوگیری از رفلاکس اسید

تحقیقات نشان داده است که پوشش مری و معده با عسل، در واقع می تواند جریان رو به بالا مواد غذایی هضم نشده و اسید معده را کاهش دهد.

مبارزه با عفونت ها

دانشمندان در سال 2010 گزارش دادند که عسل از طریق پروتئین خود (دفنسین-1) توانایی کشتن باکتری ها را دارد.

تسکین علائم سرماخوردگی و سرفه

ثابت شده است که عسل ممکن است در تسکین علائم سرماخوردگی و سرفه مفید باشد. سازمان بهداشت جهانی در واقع عسل را به عنوان یک درمان طبیعی سرفه توصیه می کند.

سرشار از آنتی اکسیدان

عسل خام با کیفیت بالا حاوی بسیاری از آنتی اکسیدان های مفید است. که شامل ترکیبات فنلی مانند فلاونوئیدها و اسیدهای آلی است.

می تواند تری گلیسیرید را کاهش دهد

تری گلیسیرید با مقاومت به انسولین مرتبط است و عامل اصلی دیابت نوع 2 می باشد. مطالعات متعدد، مصرف منظم عسل به ویژه زمانی که به جای قند استفاده می شود را با اندازه پایین تر تری گلیسیرید مرتبط دانسته اند.

این مزایا شامل عسل خام می شود. عسل فیلتر شده یا پاستوریزه این فواید را از بین می برد.

عسل گل آستر طبیعی

عسل خام گل آستر در مقایسه با نوع معمولی اش

عسل گل آستر طبیعی بیشتر به صورت خام عرضه می شود. یعنی بر روی آن هیچ گونه عملیات اضافی که خواص اولیه اش را از دست بدهد انجام نمی گیرد. و همانگونه که از کندو بدست می آید و با صاف نمودن جزئی مصرف می گردد. چون گرده زنبور عسل، بره موم و سایر ترکیبات مفید و با ارزش با صاف کردن زیادی حذف می گردند و یا طی فرآیند پاستوریزاسیون از دست می روند.

به عبارتی با فیلتر شدن و پاستوریزه شدن عسل تولید انبوه که با نام معمولی می شناسیم. متأسفانه بسیاری از مواد ضد باکتری و فعالش را از دست می دهد. تحقیقات نشان داده است که فرآوری عسل می تواند مقدار آنتی اکسیدان را تا (و حتی بیش از) 30 درصد کاهش دهد. کاهش این آنتی اکسیدان باعث کاهش اثربخشی عسل گشنیز به عنوان یک عامل ضد باکتری و ضد میکروبی می شود.

عسل آستر به عنوان یک ضد عفونی کننده

برای درمان زخم هایی مانند سوختگی،  می توان عسل را به صورت موضعی به عنوان یک ضد عفونی کننده درمانی استفاده کرد. عسل آستر با جذب آب و کمک به خشک شدن زخم ها می تواند به مهار رشد قارچ ها و باکتری ها کمک کند.

گلوکز اکسیداز آنزیمی است که در عسل وجود دارد. این آنزیم می تواند تولید پراکسید هیدروژن را تسهیل کند. به دلیل افزایش مقدار آنتی اکسیدان ها، عسل آستر به خوبی عمل می کند و همچون عامل ضد باکتریایی موثر است.

عسل گل آستر طبیعی

چه زمانی باید از خوردن عسل گل آستر طبیعی پرهیز کنید؟

اگر به گل‌های آستر یا گرده‌ی عسل آستر حساسیت دارید، باید از عسل آستراجتناب کنید. به نوزادان کمتر از 1 سال به دلیل وجود باکتری‌های مضر که می‌تواند بر سیستم گوارشی توسعه نیافته آنها غلبه کند، هرگز نباید عسل داده شود. هنگامی که کودکان بزرگتر شدند، معمولا سیستم ایمنی قوی تری دارند و خطر خوردن عسل خام کاهش می یابد.

از آنجایی که این باکتری ها می توانند به نوزادان منتقل شوند، برای زنان باردار یا شیرده مهم است که از مصرف عسل نیز خودداری کنند.

Yang, D., Wang, S., Huang, X., Ma, W., Xue, Z., Zhao, L., … & He, J. (2021). Pharmacokinetic comparison of 15 active compositions in rat plasma after oral administration of raw and honey‐processed Aster tataricus extracts. Journal of Separation Science, 44(4), 908-921

https://doi.org/10.1002/jssc.202001020

White Jr, J. W., & Kushnir, I. (1967). Composition of honey. VII. Proteins. Journal of Apicultural Research, 6(3), 163-178
 

دیدگاهتان را بنویسید